ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΡΙΚΟΠΗ 15% ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Η άμεση εφαρμογή των αλλαγών στα Ταμεία είναι προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης, τόνισαν οι δανειστές στον υπουργό Εργασίας. Συναίνεση όλων των κομμάτων ζητά ο Γ. Κουτρουμάνης

Τελεσίγραφο στέλνει η τρόικα για τις επικουρικές συντάξεις, τονίζοντας πως η υλοποίηση των αλλαγών είναι προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης. Το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τη γενική γραμματέα Αθηνά Δρέττα, όπου συζητήθηκε το σχέδιο για τα επικουρικά ταμεία (το οποίο προβλέπει μεσοσταθμική μείωση 15% σε όσους φορείς έχουν ελλείμματα).

Μάλιστα οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν να υπάρξει συνάντηση και με την τεχνική επιτροπή, που έχει συγκροτηθεί με τη συμμετοχή των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση. Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία λέει «όχι» στην οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων αλλά «ναι» στην επιβολή πλαφόν.
Ουσιαστικά η τρόικα ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές στα επικουρικά ταμεία και σύμφωνα με πληροφορίες έχει «ανάψει» το πράσινο φως για την υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί πως ο Γιώργος Κουτρουμάνης έχει τονίσει ότι για να κατατεθεί ρύθμιση θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση από όλα τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Νέο «τοπίο»
Σημειώνεται πως, με βάση το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το νέο «τοπίο» στα επικουρικά ταμεία προβλέπει τα εξής:


  •  
  • Ενοποιούνται τα πέντε ταμεία επικουρικής ασφάλισης μισθωτών (ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΙΤ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΤ). Η ενοποίηση προβλέπεται να γίνει την 1η Ιουλίου και αφού προηγηθεί η ολοκλήρωση της σχετικής αναλογιστικής μελέτης.
  • Μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις στα ταμεία που παρουσιάζουν ελλείμματα. Δεν πρόκειται να διαμορφωθεί ενιαίο ποσό σύνταξης για όλα τα ταμεία ή ενιαίες οριζόντιες περικοπές.
  • Δεν θα υπάρξει μείωση σε συντάξεις όπου το ποσοστό αναπλήρωσης διαμορφώνεται στο 20% του συντάξιμου μισθού. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν θα επηρεαστούν όσοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου 1993.
  • Το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορέα και δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 45%.
  • Δίνεται το δικαίωμα εξαίρεσης των ταμείων από την προωθούμενη μεταρρύθμιση. Ωστόσο σε μία τέτοια περίπτωση οι επικουρικοί φορείς θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα χωρίς βοήθεια.
  • Κατευθύνονται σε έναν «κουμπάρα» τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων που θα ενοποιηθούν.
Σημειώνεται πως, με βάση τις μελέτες, μόνο 3 από τις 31 ασφαλιστικούς φορείς φαίνεται να μην παρουσιάζουν προβλήματα μέχρι το 2025. Οι υπόλοιποι φορείς επικουρικής ασφάλισης θα έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας τα επόμενα 15 χρόνια.
ΦΑΡΜΑΚΑ
Πίεση για μείωση δαπανών
Πίεση για περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ ασκεί η τρόικα. Αυτό προκύπτει από συνάντηση που είχε χθες το πρωί κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Υγείας κ. Νίκο Πολύζο και Αντώνη Δημόπουλο. Οι εκπρόσωποι της τρόικας τόνισαν ότι υπάρχει απόκλιση 350 εκατομμυρίων από την εκτιμώμενη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Ζήτησαν να ληφθούν κι άλλα μέτρα, όχι για να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων, αλλά ο όγκος συνταγογράφησης.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ