ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ο ΝΕΟΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Τα νοσήλια που καλύπτονται
-Εγκριση για ειδικές αγωγές
-Με γνωμάτευση
-Ποιές εξετάσεις πραγματοποιούνται χωρίς συμμετοχή


Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, στους ασφαλισμένους παρέχεται ιατρική περίθαλψη από όλες τις κατά τόπους δομές: νοσοκομεία του ΕΣΥ, στρατιωτικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία, συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, κέντρα υγείας, αγροτικά ιατρεία, πολυιατρεία, ιατρεία ασφαλιστικών οργανισμών, κέντρα αποκατάστασης - αποθεραπείας κλπ.
-Οσον αφορά τη νοσοκομειακή περίθαλψη, η εισαγωγή γίνεται ύστερα από ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού. Για τις ιδιωτικές κλινικές η ηλεκτρονική αναγγελία είναι υποχρεωτική. Η νοσηλεία διαρκεί 30 ημέρες.
-Για παράταση απαιτείται έγγραφη γνωμάτευση του Νοσοκομείου ή της Κλινικής.
-Εξαιρούνται οι νοσηλευόμενοι σε ψυχιατρικές κλινικές ή ψυχιατρικά τμήματα κρατικών νοσοκομείων και θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων.
-Το ημερήσιο νοσήλιο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρατικά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές κλινικές ορίζεται για τις δύο πρώτες ημέρες στα 800€ ημερησίως, από την 3η έως και τη 19η ημέρα στα 550€ ημερησίως, από την 20ή ημέρα και μετά στα 400€ ημερησίως, χωρίς εξαιρέσεις. Για νοσηλεία σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) αποδίδονται 200€ ημερησίως.
-Αποζημίωση για αποκλειστική νοσοκόμα χορηγείται μόνο για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία και μέχρι 8 νύχτες.
Με γνωμάτευση
Ο Φορέας δικαιολογεί 32 ευρώ για κάθε νύχτα τις καθημερινές και 40 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Απαιτείται γνωμάτευση του διευθυντή της κλινικής θεωρημένη από τον ελεγκτή ιατρό και το εξιτήριο.
Οι ασφαλισμένοι που εισήχθησαν σε νοσηλευτική μονάδα εκτός του τόπου κατοικίας τους δικαιούνται την αξία των εισιτηρίων μετάβασης και επιστροφής με τα συγκοινωνιακά μέσα στις οικονομικότερες θέσεις (λεωφορείο, τρένο, πλοίο).
Ο ασφαλιστικός φορέας καλύπτει και τη δαπάνη συνοδού. Σε εξαιρετικούς λόγους εγκρίνεται η μετακίνηση με ταξί ή αεροπλάνο.
Η περίθαλψη στα Κέντρα Αποθεραπείας Αποκατάστασης παρέχεται με βάση το ισχύον ημερήσιο νοσήλιο (150 ευρώ για κλειστή νοσηλεία και 70 ευρώ για ημερήσια), αλλά ορίζεται ανώτατο όριο 16 ωρών ανά ημέρα για υπηρεσίες φροντίδας σε Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας. Επίσης για νοσηλεία σε ΜΑΦ αποδίδονται 200 ευρώ χωρίς εξαιρέσεις.

Εγκριση για ειδικές αγωγές
Το 100% του ημερήσιου τροφείου καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ σε παιδιά που πάσχουν από σωματική ή νοητική αναπηρία και στα οποία παρέχεται ειδική αγωγή από ειδικά εκπαιδευτήρια, οικοτροφεία, άσυλα. Σε παιδιά μέχρι 18 ετών εγκρίνονται με γνωμάτευση ειδικευμένου γιατρού:
Μέχρι 900 ευρώ τον μήνα σε σοβαρά νοητικά ή ψυχιατρικά προβλήματα και σε παιδιά με Διάχυτη Διαταραχή της Ανάπτυξης (Αυτι­σμό) για λογοθεραπεία - εργοθεραπεία - ειδική διαπαιδαγώγηση - ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία - θεραπεία συμπεριφοράς - εκμάθηση δυσκολιών - λογοπαιδικές ασκήσεις - συμβουλευτική γονέων - ψυχολογική υποστήριξη (μέχρι 20 συνεδρίες ανά είδος τον μήνα, εκτός της συμβουλευτικής γονέων που προβλέπονται 4 τον μήνα, με 15 ευρώ αποζημίωση ανά συνεδρία).
Μέχρι 300€ τον μήνα σε παιδιά με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ), κώφωση, μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, διαταραχή στην ανάπτυξη και στον λόγο, τραυλισμό.
Μέχρι 10 συνεδρίες φυσικοθεραπειών τον μήνα με αποζημίωση 20€ ανά συνεδρία σε περιστατικά κινητικών προβλημάτων.

Ποιές εξετάσεις πραγματοποιούνται χωρίς συμμετοχή
Με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών όπως οι καρδιοπάθειες, οι καρκίνοι του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη, του παχέος εντέρου κλπ., οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να πραγματοποιούν χωρίς συμμετοχή στις δομές του ΕΟΠΥΥ τις ακόλουθες εξετάσεις:

Α) Εμβολιασμοί παιδιών και ενηλίκων.

Β) Εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου σε γυναίκες και άνδρες και συγκεκριμένα:
Αιματολογικές εξετάσεις (γεν. αίματος, φεριττίνης και εγκλείστων) για τη διαπίστωση ετεροζυγωτών μεσογειακής αναιμίας.
Ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης,
Εξέταση DNA του εμβρύου.
Προσδιορισμός αντισωμάτων ερυθράς.
Ελεγχος καρυοτύπου του εμβρύου σε γυναίκες άνω των 35 ετών.

Γ) Μαστογραφία κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες από 40 έως 50 ετών και κάθε χρόνο σε γυναίκες άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες άνω των 35, εφόσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

δ) Τεστ PAP κάθε χρόνο σε όλες τις γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικά ενεργού ζωής.

ε) Τεστ PSA, για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, κάθε δύο χρόνια σε άνδρες άνω των 50 και κάθε χρόνο σε άνδρες άνω των 60.

στ) Εξετάσεις χοληστερόλης ολικής και κλασμάτων υψηλής και χαμηλής πυκνότητας, καθώς και τριγλυκεριδίων, κάθε πέντε χρόνια σε άνδρες και γυναίκες από 15 έως 30 ετών και κάθε τρία χρόνια σε άνδρες και γυναίκες άνω των 30.

ζ) Μικροσκοπική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα κάθε 2 χρόνια σε άνδρες και γυναίκες 50 έως 70 ετών και κολονοσκόπηση κάθε πέντε έτη σε άνδρες και γυναίκες 50 ετών και άνω ή κάθε έτος σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω εφόσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
http://www.ethnos.gr
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ