ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΤΙΚΑ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ-ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί ένα ζευγάρι γυαλιά ή φακούς επαφής ανά διετία, με μέγιστο κόστος 80 ευρώ.
-Σε δικαιούχους άνω των 40 χορηγούνται δύο ζευγάρια, ένα μυωπίας, ένα πρεσβυωπίας (για το δεύτερο ζευγάρι δίνονται 60€) ή ένα ζευγάρι διπλεστιακά ή πολυεστιακά (140€) ή πολυεστιακοί φακοί επαφής.
-Σε παιδιά έως 12 ετών χορηγείται άθραυστος σκελετός με φακούς ασφαλείας (μέγιστο ποσό 100€) κάθε 2 χρόνια.

Ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί ακουστικά βαρηκοΐας με μέγιστη τιμή 400€ χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου.
-Τα ακουστικά αντικαθίστανται κάθε 4 χρόνια.
-Τα βαρήκοα παιδιά έως 15 ετών τα αντικαθιστούν κάθε χρόνο με την προϋπόθεση ότι η ακουστική τους οξύτητα παρουσιάζει σημαντική μείωση.

-Για αναπνευστικές συσκευές δικαιολογούνται από 840€ (για CPAP απλή) μέχρι 7.000€ (για αναπνευστική συσκευή όγκου/ πίεσης) και 150€ συνολικά για αναλώσιμα υλικά. Το 20% του ποσού καταβάλλεται από τον ασφαλισμένο ως εγγύηση και επιστρέφεται με την επιστροφή της συσκευής.

-Για τη βαλίτσα θέρμανσης και αποθήκευσης υλικών περιτοναϊκής κάθαρσης δικαιολογούνται 1.000€, ανά τριετία. Για τη συσκευή μέτρησης χρόνου προθρομβίνης δικαιολογούνται 678€ καθώς και 122€ για τα αναλώσιμα υλικά, ετησίως. Σε πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία χορηγείται ρυθμιζόμενη συσκευή αποσιδήρωσης με κάλυψη της δαπάνης κατά 90%.

-Τα επιδόματα λουτροθεραπείας και αεροθεραπείας «ψαλιδίζονται» σημαντικά από τον νέο Κανονισμό Παροχών, ενώ το Δ.Σ. εξετάζει την κατάργησή τους.
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Σύμφωνα με τα σχέδια του Δ.Σ. του Οργανισμού, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να έχουν οδοντιατρική περίθαλψη από όποιο ιδιωτικό οδοντιατρείο επιλέξουν. Για το θεραπευτικό κομμάτι (σφραγίσματα, καθαρισμοί, εξαγωγές, απονευρώσεις κλπ) ο Οργανισμός θα καλύπτει όλη την δαπάνη, με βάσει τιμολόγιο που θα προσδιοριστεί σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Για εργασίες προσθετικής (μασέλες κλπ) θα θεσμοθετηθεί συμμετοχή του ασθενούς. Η ακίνητη προσθετική, δηλαδή θήκες, γέφυρες, εμφυτεύματα αναμένεται να μείνει εκτός των κύκλων παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Φυσικοθεραπείες
Ο νέος Κανονισμός δικαιολογεί επίσης ως 12 συνεδρίες φυσικοθεραπείας δύο φορές τον χρόνο, με 20 ευρώ αποζημίωση ανά συνεδρία. Σε αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια δικαιολογούνται μέχρι 10 συνεδρίες φυσικοθεραπείας και 8 λογοθεραπείας τον μήνα και μέχρι 6 μήνες. Σε σοβαρά κινητικά προβλήματα, όπως παραπληγίες, τετραπληγίες κλπ. μέχρι 10 συνεδρίες τον μήνα για 6-12 μήνες. Σε σοβαρά, αναστρέψιμα ορθοπεδικά προβλήματα (σοβαρά κατάγματα ή δυσκαμψίες) 12 συνεδρίες τον μήνα, μέχρι 6 μήνες. Στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις δικαιολογούνται 12 συνεδρίες τον μήνα για φυσικοθεραπείες κατ' οίκον, μέχρι 6 μήνες και αποζημίωση 20€ τη συνεδρία. Επίσης δικαιολογούνται έως 8 λογοθεραπείες τον μήνα, με αποζημίωση 10€ ανά συνεδρία, όσες εργοθεραπείες απαιτούνται και ως 4 ψυχοθεραπείες τον μήνα (ομαδική ή ατομική ή θεραπεία συμπεριφοράς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ