ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΣΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σύμφωνα με τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ
ισχύει ποσοστό συμμετοχής 25% των ασφαλισμένων για το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που προμηθεύονται από το εμπόριο.
Από τη συμμετοχή του 25% εξαιρούνται:
-οι ασφαλισμένοι που προμηθεύονται το υλικό από τις αποθήκες, τα φαρμακεία και ιατρεία του φορέα.
-οι παραπληγικοί, οι τετραπληγικοί, οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε συνεχή θεραπεία υποκατάστασης ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού
-οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας
-οι υποβληθέντες σε μεταμόσχευση συμπαγών ή ρευστών οργάνων
-οι ΗIV θετικοί ασθενείς.
-οι χρόνια πάσχοντες για τη δαπάνη αγοράς: καθετήρων ουρήθρας, ουροσυλλεκτών, υλικών παρά φύσει στομίων και των παρακολουθημάτων τους, υλικών αποσιδήρωσης, συρίγγων ινσουλίνης μιας χρήσης, επιθεμάτων, βελονών φυσιγγοσυρίγγων, αναλωσίμων των συσκευών χορηγήσεως ινσουλίνης, τραχειοσωλήνων και υλικών τραχειοστομίας, υλικών για χρησιμοποίηση συσκευών συνεχούς έγχυσης φαρμάκων, συσκευών άπνοιας και συσκευών σίτισης.

-Συμμετοχή 25% προβλέπεται επίσης και για τις προθέσεις και τα ορθοπεδικά είδη (π.χ. νάρθηκες, κολάρα, ειδικά μηχανήματα αποκατάστασης κλπ).
-Για συσκευές έγχυσης φαρμάκων που φέρουν εμφυτευόμενα συστήματα αποδίδεται το 90% της δαπάνης, μετά από έγκριση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου.
-Αντιστοίχως, το 100% της δαπάνης καλύπτεται για τις αναλώσιμες συσκευές χημειοθεραπείας, ανάλογα με το θεραπευτικό σχήμα και μέχρι 5 τον μήνα.

Ο νέος Οργανισμός δικαιολογεί επιθέματα μέχρι 300€ τον μήνα, αλλά απαιτείται ιατρική γνωμάτευση και έγκριση του ελεγκτή γιατρού ανά δίμηνο. Επίσης δικαιολογεί μέχρι 330€ τον μήνα για είδη κολοστομίας (σάκοι και βάσεις) και μέχρι 280€ για είδη ειλεοστομίας, ουρητηροστομίας (σάκοι, βάσεις, καθετήρες και ουροσυλλέκτες) κ.λπ.



Πλαφόν
-Το πλαφόν για τα υλικά περιτοναϊκής κάθαρσης ορίζεται στα 150€ τον μήνα, ενώ για τους καθετήρες - ουροσυλλέκτες κυμαίνεται από 60€ (για καθετήρες κύστεως με ουροσυλλέκτες) μέχρι 540€ τον μήνα (για υλικά αυτοκαθετηριασμών με ουροδυναμική μελέτη και ιατρική γνωμάτευση). Επίσης δικαιολογούνται σε μηνιαία βάση 6 τραχειοσωλήνες, 10 ρύγχη τραχειακής αναρρόφησης, 150 καθετήρες αναρρόφησης, 30 ταινίες μετρήσεως αίματος και λευκώματος στα ούρα.
-Η συμμετοχή του ασφαλισμένου για τις σκιαγραφικές ουσίες στις απεικονιστικές εξετάσεις ορίζεται στο 10%. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να προμηθεύονται την ουσία από φαρμακείο με συνταγή γιατρού και να την προσκομίζουν εκ των προτέρων στο συμβεβλημένο εργαστήριο. Αν δεν υπάρχει συνταγή, η απόδειξη αγοράς πρέπει να εκδοθεί στο όνομα του ασφαλισμένου και να έχει επικολλημένη την ταινία γνησιότητας.
-Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα και τα καλλυντικά δεν αποζημιώνονται. Χορηγούνται, ωστόσο, με συμμετοχή 10% και γνωμάτευση Διευθυντή Πανεπιστημιακής Κλινικής ή Κλινικής του Ε.Σ.Υ., σκευάσματα ειδικής διατροφής για τη διαιτητική αγωγή πασχόντων από μεταβολικά νοσήματα (π.χ. φαινυλκετονουρία, γαλακτοζαιμία), κοιλιοκάκη, δυσαπορρόφηση, κυστική ίνωση κλπ. Σε παιδιά με αλλεργία στο γάλα αγελάδας χορηγούνται θεραπευτικά γάλατα έως την ηλικία των 2 ετών. Για χορήγηση πέραν των 2 ετών είναι απαραίτητη η προσκόμιση RAST - TEST.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ