ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΒΑΡΥ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ 4 ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

 Επώδυνη προσγείωση για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με μείωση των κατώτατων μισθών κατά περίπου 20%, η οποία μπορεί να συμπαρασύρει προς τα κάτω όλη τη μισθολογική κλίμακα, προκύπτει από τη συμφωνία στην οποία - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - θα καταλήξει σήμερα η κυβέρνηση με την τρόικα. Εκτός από τη μείωση μισθών του ιδιωτικού τομέα έρχονται επίσης μείωση επικουρικών συντάξεων, μείωση αμοιβών σε ΔΕΚΟ και απολύσεις από φορείς του Δημοσίου που κλείνουν.
Αυτό προκύπτει από τη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και του Πρωθυπουργού που επετεύχθη σε 4 βασικά θέματα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Τα σημεία συμφωνίας που ανακοινώθηκαν κρύβουν μέτρα που θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται από αύριο, επηρεάζοντας τη ζωή όλων των μισθωτών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και των συνταξιούχων.
Αναλυτικότερα, η συμφωνία αφορά τα εξής:
Περικοπές
«Λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ».
Αυτό σημαίνει πρόσθετα μέτρα 3,2 δισ. ευρώ. Τα μέτρα θα προέλθουν από περικοπές στον τομέα της υγείας (φάρμακα κ.λπ.) κατά 1,1 δισ. ευρώ, στον τομέα της άμυνας κατά 400 εκατ. ευρώ και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά 440 εκατ. ευρώ. Θα προέλθουν όμως και από τη μείωση των απασχολουμένων στο Δημόσιο, την οποία - σύμφωνα με πληροφορίες - η τρόικα ανεβάζει στις 15.000, ώστε να αντισταθμιστεί η υστέρηση που σημειώθηκε στην εφεδρεία. Ακόμη αναμένεται να μειωθούν οι αμοιβές στις ΔΕΚΟ και στα ειδικά μισθολόγια. Η ευχάριστη είδηση εδώ είναι ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στα έσοδα του Δημοσίου, άρα δεν έρχονται νέοι φόροι. Αλλωστε, η κυβέρνηση απέρριψε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, την εισήγηση της τρόικας για αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων κατά 25%.
Συντάξεις
«Εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων».
Η τρόικα πιέζει για μειώσεις επικουρικών συντάξεων έως και 35%, ενώ η πρόταση Κουτρουμάνη προβλέπει μεσοσταθμική μείωση κατά 15%, κυρίως στα Ταμεία που εμφανίζουν ελλείμματα και ταυτόχρονα καταβάλλουν επικουρικές συντάξεις υψηλότερες από το 20% των συντάξιμων αποδοχών. Οπως είναι γνωστό η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε στη μείωση, που ήταν αποφασισμένη από το προηγούμενο Μνημόνιο, με αποτέλεσμα η τρόικα να σκληρύνει τώρα τη θέση της. Η εκτιμώμενη μείωση είναι περίπου 20%. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει διασωθεί το εφάπαξ, που δεν θα κουρευτεί, όπως οι επικουρικές.
Μισθοί
«Αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διαφόρους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας».
Πρόκειται για τη μείωση του κατώτατου μισθού σε επίπεδα μεταξύ Ισπανίας (15% χαμηλότεροι από τους ελληνικούς) και Πορτογαλίας (35% χαμηλότεροι από τους ελληνικούς). Μια μείωση κατά 20% θα προσγειώσει τον κατώτατο μισθό στα 600 ευρώ, ενώ αναμένεται να επηρεάσει όλη τη μισθολογική κλίμακα καθώς θα αποτελεί σημείο αναφοράς στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συμβάσεων.
Διασώζονται ο 13ος και ο 14ος μισθός, χωρίς όμως να αποκλείεται να επανέλθει ως αίτημα της τρόικας στην επόμενη εξέτασή της...
Παράλληλα θα μειωθούν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές.
Τράπεζες
«Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους».
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω κοινών μετοχών με αναστολή δικαιώματος ψήφου για μία τριετία, σε συνδυασμό με έκδοση ομολογιακών δανείων (περισσότερες λεπτομέρειες στη διπλανή σελίδα).
www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ