ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ 50 ΕΝΣΗΜΑ

Ευνοϊκή τροπολογία που εξασφαλίζει στους ανέργους τη δυνατότητα να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμη και αν έχουν συμπληρώσει πολύ λίγα ένσημα, κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας. Με 50 ένσημα ετησίως, οι ασφαλισμένοι θα έχουν πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Η συγκεκριμένη διάταξη, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, θα ισχύει για έναν χρόνο, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2012 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013. Οι ασφαλισμένοι, για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να έχουν «κολλήσει» 50 ένσημα κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2011) ή κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο.
Με το ισχύον καθεστώς, οι άνεργοι –είτε ήταν μισθωτοί είτε ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες- μπορούσαν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για μια διετία μετά την απώλεια της θέσης εργασίας τους. Τα δύο χρόνια, γίνονται τρία και πάλι λόγω της κρίσης.
Δείτε το πλήρες κείμενο της εισηγητικής έκθεσης:
«Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ανεργίας ή υποαπασχόλησης με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών ασφάλισης, προκειμένου να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη οι ίδιοι και τα μέλη οικογενείας τους. Για το λόγο αυτό προτείνεται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις για τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας για παροχές ασθένειας για την περίοδο από 1-3-2012 έως 28-2-2013, να ανέρχονται σε πενήντα (50) ημέρες ασφάλισης κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ή κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, όπως ορίζεται στις επιμέρους διατάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

2. Με την ισχύουσα νομοθεσία, οι άνεργοι μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες μετά τη διακοπή της εργασίας τους, δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, που ορίζονται στις επιμέρους διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 4 του ν. 2768/1999 και του δευτέρου άρθρου παρ. 8 του ν. 3845/2010, για δύο (έτη) από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης ή από την ημερομηνία διακοπής του επαγγέλματός τους.
Επειδή μεγάλος αριθμός ανέργων παραμένει άνεργος για μεγαλύτερο της διετίας διάστημα, λαμβανομένης υπόψη και της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα μας, έχει δε παρατηρηθεί το φαινόμενο να παραμένει και ακάλυπτος για υγειονομική περίθαλψη τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, προτείνεται η θέσπιση της διάταξης αυτής, ώστε να καλύπτονται για ένα έτος ακόμη και όχι πέραν της 31-12-2012.
Ο ΟΑΕΔ θα αποδίδει στους ασφαλιστικούς φορείς την προβλεπόμενη εισφορά, ώστε να καλύπτεται η όποια οικονομική επιβάρυνση του φορέα κατά την παροχή υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των ανέργων. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στις επιμέρους διατάξεις των παραπάνω νόμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ