ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Μαχαίρι σε ειδικά μισθολόγια, συντάξεις και Υγεία για την εξοικονόμηση των 325 εκατ. ευρώ

 Αποκρυσταλλώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup τα μέτρα εξοικονόμησης δαπανών συνολικού ύψους 325 εκατ. ευρώ που θα περιλαμβάνονται στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή. Τα μέτρα θα εξετασθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή. Η κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθετικά μείωση κατά μέσο όρο 10% στα αποκαλούμενα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, από 1ης Μαρτίου, μειώσεις σε συντάξεις, περικοπές στην υπερωριακή αμοιβή για νοσοκομειακούς γιατρούς και περαιτέρω περικοπές στην Υγεία.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθετικά μείωση κατά μέσο όρο 10% στα αποκαλούμενα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, στα οποία το νέο μισθολόγιο δεν ισχύει. Αυτό θα εφαρμοσθεί από την 1η Μαρτίου και εντεύθεν και θα επιφέρει εξοικονομήσεις της τάξεως των 114 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

Από τη μείωση της υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία και άλλες περικοπές στην Υγεία θα εξοικονομηθούν 50 εκατ. ευρώ, τα οποία προστίθενται στα ήδη 50 εκατ. ευρώ που είχαν συμφωνηθεί ως περικοπές σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ευρωπαϊκή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Τα υπόλοιπα 160 εκατ. ευρώ περίπου θα προέλθουν από περικοπές συντάξεων. Σημειώνεται πως με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή θα προωθηθεί η τρίτη μείωση στις συντάξεις σε ποσοστά 20% στις κύριες άνω των 1.300 ευρώ των ταμείων ΔΕΚΟ – τραπεζών και 7% στον ΟΓΑ. Ωστόσο αν και η αρχική συμφωνία με την τρόικα ήταν η μέση μείωση στις επικουρικές συντάξεις να είναι και περί το 15% τελικά το ποσοστό αυτό φαίνεται πως θα αυξηθεί σημαντικά.
Σημειώνεται πως ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα προβλέπει ακόμη:

-Μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη κατά τουλάχιστον 1,076 δισ. ευρώ το 2012 μειώνοντας τις τιμές των φαρμάκων , αυξάνοντας τις συμμετοχές, μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους των φαρμακοποιών και των χονδρεμπόρων.
-Μείωση της υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία κατά τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.
-Μείωση των προμηθειών στρατιωτικού υλικού κατά 300 εκατ. ευρώ (ταμειακά και παραδόσεις).
-Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ.
-Μείωση της λειτουργικής δαπάνης της κεντρικής κυβέρνησης, και της δαπάνης που σχετίζεται με την διεξαγωγή εκλογών κατά τουλάχιστον 270 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Προϋπολογισμό.
-Σχέδιο περικοπών στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και περικοπές στις επιχορηγήσεις σε διάφορους φορείς εποπτευόμενους από διάφορα υπουργεία, με σκοπό τη μείωση της δαπάνης μέσα στο 2012 κατά τουλάχιστον 190 εκατ. ευρώ.
-Μείωση του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 400 εκατ. ευρώ.
-Αλλαγές σε συνταξιοδοτικά ταμεία με κατά μέσο όρο υψηλές συντάξεις ή που λαμβάνουν υψηλές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό, με σκοπό την εξοικονόμηση τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.
 www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ