ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Κλιμακωτή μείωση των συντάξεων ανάλογα με το ύψος τους αποφάσισε η κυβέρνηση καταλήγοντας σε δύο εναλλακτικά σενάρια για την περικοπή των επικουρικών . Συγκεκριμένα, προτείνεται μείωση 15% στις επικουρικές συντάξεις από 200 εως 300 ευρώ και 20% για πάνω απο 300 για τα ελλεμματικά ταμεία .
Τα μόνα που θεωρούνται πλεονασματικά είναι δύο, το ΤΕΑΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων που καλύπτει 350.000 συνταξιούχους και το ΤΕΑΙΤ, του ιδιωτικού τομέα που καλύπτει 200.000 συνταξιούχους . Το εναλλακτικό σενάριο προβλέπει μείωση 10 % για ποσά από 250 εως 300 ευρώ και 20% για ποσά άνω των 300 ευρώ για όλα τα επικουρικά ταμεία. Όμως, για να εξοικονομηθούν συνολικά 300 εκατ. ευρώ , όπως δεσμευτήκαμε στην τροικα εκτός από τα 200 εκατ. που θα εξοικονομηθούν από τις περικοπες στις επικουρικες αναδρομικα απο τον Ιανουαριο , θα κοπούν και άλλα 100 από τις κύριες των ευγενών ταμείων . Τι σημαίνει αυτό ;
Μείωση κατά 20% των κύριων συντάξεων ανω των 1300 ευρώ στα ταμεία ΔΕΗ ΟΤΕ , ΟΣΕ, Εθνικής, Εμπορικής, της Αγροτικής , της πρωην ΕΤΒΑ, και πρώην Ολυμπιακή ενώ κατά 7% θα μειωθούν οι συντάξεις του ΝΑΤ .

Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος της ΔΕΗ που παίρνει 1400 ευρώ κύρια σύνταξη, θα περιοριστεί στα 1120 ευρώ ενώ η επικουρική του από 408 ευρώ θα συρρικνωθεί στα 321,16 .. Δηλαδή θα χάσει συνολικά 366 ευρώ . Σημειωτέον ότι αυτή η μείωση είναι η τέταρτη που έχει υποστεί στην περίπτωση που είναι κάτω των 55 ετών...

Την ίδια ώρα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης για τις νέες περικοπές, τονίζοντας ότι "τα χρήματα για τις συντάξεις αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αντλούνται από εκεί απομειώνοντας την περιουσία μας που είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ, άρα δεν επιβάρυναν κανένα πολίτη".
 www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ