ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1993-ΝΕΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Αλλάζουν οι προϋποθέσεις για την καταβολή σύνταξης αναπηρίας στους νέους ασφαλισμένους που μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά την 1η Ιανουαρίου 1993.

  Στην εγκύκλιο του ΙΚΑ προβλέπονται τα εξής:
1. Το δικαίωμα συνταξιοδότησης αναπηρίας μπορεί να ελέγχεται αυτεπαγγέλτως οποτεδήποτε με την υποβολή του συνταξιούχου σε ιατρική εξέταση από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.
2. Οι συντάξεις λόγω αναπηρίας είναι οριστικές για τις περιπτώσεις των ασθενειών που προβλέπονται από ρητή διάταξη, μπορεί δε να είναι οριστικές εφόσον οι υγειονομικές επιτροπές γνωματεύουν ότι η ανικανότητα είναι μόνιμη.
3. Οι προσωρινές συντάξεις λόγω αναπηρίας καθίστανται οριστικές μετά και την τελική γνωμάτευση των αρμοδίων υγειονομικών επιτροπών εφόσον:
  • Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 55ο έτος και χρόνο συνταξιοδότησης επτά ετών συνεχώς, κατά τη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε τουλάχιστον τρεις εξετάσεις από τις υγειονομικές επιτροπές.
  • Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 60ό έτος και χρόνο συνταξιοδότησης πέντε ετών συνεχώς, κατά τη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε τουλάχιστον δύο εξετάσεις από υγειονομικές επιτροπές.
Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως παύουν να ισχύουν οι προϋποθέσεις οριστικοποίησης συντάξεων αναπηρίας του άρθρου 25 του Ν. 2084/92, δηλαδή η συνεχής συνταξιοδότηση επί 12ετία και η συνταξιοδότηση επί 20ετία.
Αναδρομικά
Μάλιστα σημειώνεται πως οι διατάξεις αυτές ισχύουν από την ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου 3863, δηλαδή από τις 15 Ιουλίου 2010. Ετσι τυχόν αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μετά την ημερομηνία αυτή και οριστικοποιούν συντάξεις με βάση τον Νόμο 2084 θα ανακληθούν με άμεση διακοπή της συνταξιοδότησης και παραπομπής του ασφαλισμένου στα ΚΕΠΑ για εξέταση.
Πάντως τα ποσά συντάξεων που έχουν ήδη καταβληθεί δεν θα αναζητηθούν σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν κριθεί με συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας. Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος κριθεί με μικρότερο ποσοστό, θα υπάρξει μείωση της σύνταξης από την ημερομηνία κρίσης από τις υγειονομικές επιτροπές.
Αν κριθεί με μεγαλύτερο ποσοστό, θα υπάρξει αύξηση της σύνταξης, επίσης από την ημερομηνία κρίσης από την υγειονομική επιτροπή.
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ