ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ

Προτε­ραιό­τητα στους ασφαλισμένους που έχουν υπαχθεί στον νόμο για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν για συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων. Αυτές είναι:
Αίτηση προτίμησης για κοινωνικούς λόγους. Οι πολύτεκνοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και άλλες ειδικές κατηγορίες ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων μπορούν αποδεικνύοντας με τα απαραίτητα έγγραφα την ιδιότητα τους αυτή να ζητήσουν την κατά προτίμηση εξέταση της αίτησής τους και του φακέλου τους σε όποιο στάδιο επιλέξουν οι ίδιοι.
Έτσι έχοντας πλήρη δικαιολογητικά από τους αρμόδιους φορείς (Πρόνοια, Περιφέρεια, ΟΑΕΔ) μπορούν να υποβάλλουν γραπτό αίτημα στον εκάστοτε φορέα ώστε να προωθηθεί το αίτημα τους στον αρμόδιο εισηγητή και να κριθεί κατά προτίμηση.
Με τον τρόπο αυτό μπορεί να εκδοθεί νωρίτερα π.χ. απάντηση σε αλληλογραφία φορέων, απόφαση εξαγοράς χρόνων, απάντηση για καταμέτρηση χρόνου ασφάλισης στις περιπτώσεις διαδοχικής. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους αιτήματα πρέπει να υποβάλλονται εγγράφως και να συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να είναι υποχρεωμένη η υπηρεσία να απαντήσει.
Αίτηση προτίμησης για λόγους υγείας. Οι μακροχρόνια πάσχοντες, οι ασθενείς με νοσήματα διαρκείας και εν γένει οι ασφαλισμένοι που πάσχουν από οποιοδήποτε νόσημα το οποίο όμως δεν τους καθιστά ανίκανους προς εργασία και δεν έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους για σύνταξη αναπηρίας αλλά για σύνταξη γήρατος μπορούν να υποβάλλουν έγγραφο αίτημα ώστε η αίτησή τους για συνταξιοδότηση να κριθεί κατά προτεραιότητα.

Χρειάζεται για αυτό είτε ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο είτε απόφαση υγειονομικής επιτροπής που να χορηγεί ποσοστό ανικανότητας. Επιπρόσθετα αίτηση προτίμησης για λόγους υγείας μπορούν να υποβάλλουν και οι συγγενείς α' βαθμού των πασχόντων (σύζυγοι, γονείς) επικαλούμενοι τις εξαιρετικές περιστάσεις και το κατεπείγον.
Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άμεση η ανταπόκριση της υπηρεσίας και μπορούν να κερδηθούν ως και 3 με 5 μήνες από τον τελικό χρόνο έκδοσης της απόφασης.
Οφειλές
Αίτηση προτίμησης για οικονομικούς λόγους. Οι ασφαλισμένοι που το μόνο εισόδημά τους είναι η σύνταξη που αναμένουν να λάβουν ενώ παράλληλα έχουν διαφόρων ειδών οφειλές μπορούν να αιτηθούν και αυτοί με τη σειρά τους την θέση σε προτεραιότητα του αιτήματός τους.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσκομίσουν τα εκκαθαριστικά τους των τελευταίων 3 ετών και βεβαιώσεις οφειλών. Παράλληλα μπορούν να ζητήσουν την έκδοση σχετικής βεβαίωσης ότι βρίσκονται σε αναμονή απονομής σύνταξης την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για ρύθμιση ή πάγωμα των οφειλόμενων.
Η εν λόγω διαδικασία μπορεί να επισπεύσει την έκδοση απόφασης κατά 1 με 2 μήνες περίπου. Εννοείται ότι έπεται των υπολοίπων λόγων προτιμήσεως. Σε κάθε περίπτωση οι ασφαλισμένοι που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία πρέπει να προτιμούν την προσωρινή σύνταξη.
Υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Οι ασφαλισμένοι υποψήφιοι συνταξιούχοι που έχουν αιτηθεί την υπαγωγή τους στο νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν με έγγραφη αίτηση προτίμησης την κατά προτεραιότητα κρίση τους αιτήματός τους αλλά και να ζητήσουν σχετική βεβαίωση αναμονής έκδοσης συνταξιοδοτικής απόφασης την οποία και να συμπεριλάβουν στο σχετικό φάκελο ενώπιον του ειρηνοδικείου. Και σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανή η συντόμευση του χρόνου αναμονή κατά 1 έως 3 μήνες.
Οι ασφαλισμένοι οφείλουν να υποβάλλουν έγγραφη αίτηση στην οποία να επισυνάψουν το δικόγραφο που έχει κατατεθεί στο αρμόδιο ειρηνοδικείο με επισυναπτόμενη την πράξη κατάθεσης. Η εξέταση της αίτησης και η επίσπευση έκδοσης της απόφασης είναι στη διακριτική ευχέρεια του εισηγητή της υποθέσεως ο οποίος και οφείλει να απαντήσει έγγραφα στον ασφαλισμένο.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ