ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ

Εκτός από το ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ, επικουρικές συντάξεις χορηγεί και το ΤΕΑΙΤ σε χιλιάδες εργαζομένους:

Εμποροϋπάλληλοι: Επικουρικές συντάξεις της τάξης περίπου των 300 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι εμποροϋπάλληλοι στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας και στις πόλεις Αργος, Αίγιο, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Θήβα, Νάουσα, Ορεστιάδα, Πτολεμαΐδα, Τίρναβο, Μέγαρα, Σαλαμίνα, Ελευσίνα και Γιαννιτσά. Βασική προϋπόθεση είναι οι μισθωτοί να είναι ασφαλισμένοι στο ΤΕΑΥΕΚ. Η κατώτερη σύνταξη γήρατος είναι 200 ευρώ, ενώ το επικουρικό μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 500 ευρώ, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης και τις αποδοχές των τελευταίων δύο ετών.
Φαρμακοϋπάλληλοι: Ο μέσος όρος των επικουρικών συντάξεων που διεκδικούν οι φαρμακοϋπάληλοι είναι περίπου 500 ευρώ (για παλαιούς ασφαλισμένους), με κατώτατη τιμή μια πλήρους σύνταξης περίπου στα 255 ευρώ. Το πλαφόν προς τα πάνω σχετίζεται με τα χρόνια ασφάλισης και τις αποδοχές της τελευταίας 2ετίας. Ενας φαρμακοϋπάλληλος με 20ετία και αποδοχές άνω των 1.500 ευρώ ή κάποιος με 35ετία και αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ λαμβάνει την ανώτατη σύνταξη: για 20 χρόνια: 463 ευρώ. Για 25 χρόνια: 475 ευρώ. Για 30 χρόνια: 627 ευρώ. Για 35 χρόνια: 687 ευρώ. Στο ΤΕΑΥΦΕ υπάγονται οι υπάλληλοι των φαρμακείων, των φαρμακοβιομηχανιών, των φαρμακαποθηκών κ.λπ.

Ναυτικοί πράκτορες: Επικουρικές συντάξεις που φτάνουν κατά μέσο όρο περίπου τα 500 ευρώ (για παλαιούς ασφαλισμένους) χορηγεί στους μισθωτούς της ναυτιλίας και του τουρισμού το πρώην ΤΑΝΠΥ. Βασικό προαπαιτούμενο για την απονομή της επικουρικής είναι η συνταξιοδοτική απόφαση του ΙΚΑ. Από τις προϋποθέσεις θεμελίωσης του ΙΚΑ εξαιρούνται μόνο οι μητέρες που είχαν ανήλικο παιδί και είχαν συμπληρώσει 20ετή ασφάλιση στο Ταμείο μέχρι 31/12/1997. Η επικουρική σύνταξη των μισθωτών στη ναυτιλία και στον τουρισμό είναι το 67% της κύριας σύνταξης. Οι νέοι ασφαλισμένοι παίρνουν το 20% του μέσου όρου των συντάξιμων αποδοχών όλου του εργασιακού τους βίου.
Επιχειρήσεις τροφίμων: Επικουρικές συντάξεις των 250 ευρώ κατά μέσο όρο χορηγεί ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (ΤΕΑΥΕΤ). Στον τομέα ασφαλίζονται όλοι οι απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις εμπορίου τροφίμων και οι καταστηματάρχες των ίδιων επιχειρήσεων σε Αθήνα, Πειραιά και τα περίχωρα. Για τους παλαιούς ασφαλισμένους, το ποσό της σύνταξης ισούται με το 30% του μέσου όρου των αποδοχών της τελευταίας διετίας, προσαυξανόμενο κατά 1% για κάθε 500 ημέρες ασφάλισης πέραν των 4.500 (15ετία) και μέχρι 42% κατ' ανώτατο όριο.
Εταιρείες πετρελαιοειδών: Επικουρικές συντάξεις της τάξης των 400 ευρώ κατά μέσο όρο χορηγεί ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιρειών Πετρελαιοειδών (ΤΕΑΠΕΠ). Στην ασφάλιση του τομέα υπάγονται εργαζόμενοι σε εταιρείες με κύριο αντικείμενο την εισαγωγή και την εμπορία πετρελαιοειδών. Οι προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος είναι οι ίδιες με τον κύριο φορέα (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ). Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθούν με το καταστατικό του ΤΕΑΠΕΠ μέχρι 31/12/1997.
Ασφαλιστές: Από 267 έως 620 ευρώ τον μήνα κυμαίνεται η επικουρική σύνταξη που χορηγεί ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ). Για τους υπαλλήλους ασφαλιστικών εταιρειών η ανώτατη επικουρική φτάνει τα 620 ευρώ με 35ετία και για τους ασφαλιστικούς πράκτορες τα 776 ευρώ (35ετία).
Βιομηχανίες ποτών: Επικουρικές συντάξεις της τάξης των 200-250 ευρώ κατά μέσο όρο χορηγεί ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ανωνύμων Εταιρειών Οινοποιίας, Ζυθοποιίας, Οινοπνευματοποιίας (ΤΕΑΠΟΖΟ). Το ποσό της σύνταξης εξαρτάται από τους μισθούς της τελευταίας 5ετίας και τα χρόνια ασφάλισης, ενώ δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Από τον Τομέα εξυπηρετούνται 6.650 ασφαλισμένοι που εργάζονται ως υπάλληλοι ή εργατοτεχνίτες σε Α.Ε. Οινοποιίας, Ζυθοποιίας, Οινοπνευματοποιίας, Ποτοποιίας, Βύνης, Αναψυκτικών, Ψυγείων και Παγοποιίας.
Χημικοί: Επικουρικές συντάξεις της τάξης των 200-300 ευρώ κατά μέσο όρο χορηγεί ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Χημικών (ΤΕΑΧ) σε μισθωτούς του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, κατόχους ατομικών επιχειρήσεων, μετόχους εταιρικών επιχειρήσεων κ.λπ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν κατά κανόνα χαμηλότερες συντάξεις από τους μισθωτούς των χημικών βιομηχανιών ή τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είναι ίδιες με τον εκάστοτε κύριο φορέα (ΙΚΑ, ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ, Γενικό Λογιστήριο).
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ