ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ


Να χορηγούν και πάλι φάρμακα επί πιστώσει καλεί τα μέλη του ο ΦΣΑ, μετά τη διαβεβαίωση του υπουργείου Υγείας για εξόφληση των οφειλών προηγούμενων ετών

 

Ομαλοποιείται από την Κυριακή η φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) αποφάσισε χθες να αναστείλει από την 1η Ιουλίου την κινητοποίηση του κλάδου, η οποία είχε ξεκινήσει στις 23 Μαΐου. Από την Κυριακή, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να προμηθεύονται φάρμακα με πίστωση από όλα τα φαρμακεία της χώρας.
 Η κατάσταση είχε φτάσει σε οριακό σημείο, με τους ασφαλισμένους της Αθήνας να αναζητούν τα φάρμακά τους στον Πειραιά. Στα κεντρικά φαρμακεία της πόλης σχηματίζονταν τεράστιες ουρές, ενώ τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκαν προβλήματα εφοδιασμού των φαρμακείων του Πειραιά, λόγω της μεγάλης ζήτησης.
Την εμπλοκή προκάλεσε η επιμονή του μεγαλύτερου φαρμακευτικού συλλόγου της χώρας -της Αττικής (ΦΣΑ)- να συνεχίσει την κινητοποίηση, όταν οι άλλοι σύλλογοι (όπως του Πειραιά) τις είχαν αναστείλει. Η χθεσινή απόφαση του ΦΣΑ, που ανακουφίζει τους ασθενείς, αναφέρει:

 «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΑ αποφάσισε να χορηγήσει και πάλι φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιουλίου, βασιζόμενο στη δήλωση του υπουργού Υγείας για ομαλοποίηση των πληρωμών των τρεχουσών χρήσεων και την αποπληρωμή των χρεών προηγούμενων ετών, με βάση τον νόμο και σε εύλογο διάστημα».
Ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κωνσταντίνος Λουράντος ενημέρωσε για την απόφαση τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ζήτησε την παρέμβασή του στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να λυθεί το πρόβλημα πληρωμής ΦΠΑ και λοιπών φόρων από τους φαρμακοποιούς για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει.
Η εκτόνωση της κρίσης δρομολογήθηκε με την προχθεσινή απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να δεσμεύσει ποσό 126,9 εκατομμυρίων ευρώ για εξόφληση των συνταγών του Απριλίου.
Η εξόφληση
Οι φαρμακοποιοί, ωστόσο, διεκδικούν εξόφληση και για τις συνταγές του 2011, οι οποίες εκτιμώνται στα 270 εκατομμύρια ευρώ. Με βάση τον νόμο, η εξόφληση των παλαιών χρεών του ΕΟΠΥΥ θα γίνει με την πρώτη δόση της δανειακής σύμβασης.
Ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει σήμερα τεράστια προβλήματα ρευστότητας, καθώς δέχεται περιορισμένους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τα Ταμεία που συμμετέχουν (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ).
Μετά την εκταμίευση των 126,9 εκατομμυρίων για τις συνταγές Απριλίου, το υπόλοιπο που μένει στον κωδικό για τη φαρμακευτική δαπάνη δεν ξεπερνά τα 222 εκατομμύρια ευρώ.
Στην περίπτωση που δεν υπάρξει γενναία χρηματοδότηση, ο μεγαλύτερος φορέας περίθαλψης της χώρας αναμένεται να μείνει από ρευστό στο τέλος του επόμενου μήνα!
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ