ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Περιορισμένα είναι τα περιθώρια για τους πατέρες ανηλίκων τέκνων, που θέλουν να επιταχύνουν τη συνταξιοδότησή τους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.




Μόνο οι μητέρες στις περιπτώσεις αυτές αντιμετωπίζονται ευνοϊκά και μόνο οι τρίτεκνοι και οι πατέρες αναπήρων τέκνων έχουν κάποια δικαιώματα που τους δίνουν δυνατότητα «ταχύτερης» συνταξιοδότησης. Αυτό, καθώς δεν επεκτάθηκαν στους εν λόγω φορείς τα όσα προβλέφθηκαν για τους δημοσίους υπάλληλους σε συμμόρφωση με αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.
Επιπρόσθετα, αν και πολλοί πατέρες προσέφυγαν ανεξάρτητα στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν, δεν προβλέφθηκε ποτέ με νομοθετική ρύθμιση η καθολική επέκταση της δυνατότητας αυτής. Είναι επομένως πιθανότερο για έναν ασφαλισμένο να δικαιωθεί αυτόνομα με βάση την αρχή της ισότητας, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη ο ίδιος και έπειτα από απορριπτική απόφαση του φορέα στον οποίο είναι ασφαλισμένος.
Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή πριν ο ασφαλισμένος πάρει κάποια απόφαση, αφού η εν λόγω διαδικασία είναι μακροχρόνια και πολυδάπανη. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί πως σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις ο αντίστοιχος φορέας υποβάλλει έφεση, κάτι που κάνει την όλη διαδικασία ακόμη πιο μακράς διαρκείας.
Ουσιαστικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ισχύει διαφορετικό καθεστώς για τη συνταξιοδότηση των αντρών με ανήλικα παιδιά σε σχέση με τον στενό δημόσιο τομέα.
Ειδικότερα δικαίωμα συνταξιοδότησης σε άνδρες γονείς αναγνωρίζεται μόνο στους πατέρες τριών και άνω τέκνων ασφαλισμένους σε φορείς των πρώην ΔΕΚΟ (ΟΑΠ - ΔΕΗ, ΤΑΠ - ΟΤΕ).
Μάλιστα για να μπορεί να ασκήσει κάποιος ασφαλισμένος αυτό το δικαίωμα, χρειάζεται να είναι διαζευγμένος αλλά και να έχει την επιμέλεια των τέκνων με δικαστική απόφαση ξεχωριστά. Απαιτείται επομένως απόδειξη κατοχής της επιμέλειας διά της δικαστικής οδού.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ