ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Για την ταχύτερη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος η πιο προσιτή κατηγορία πλασματικών ετών είναι τα χρόνια από τα τέκνα. Μάλιστα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσαύξηση της σύνταξης αλλά και για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Η διαδικασία αναγνώρισης είναι απλή (καθώς απαιτείται μόνο ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης), ενώ είναι πιο οικονομικός χρόνος από τον στρατό όσον αφορά το κόστος εξαγοράς. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιήσουν και οι δύο γονείς χωρίς κάποιος εκ των δύο να αποκλείεται εάν ο άλλος εξαγοράσει τα εν λόγω χρόνια.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως ο χρόνος που μπορεί να εξαγοραστεί είναι ένα έτος για το πρώτο παιδί και από δύο έτη για το δεύτερο και το τρίτο παιδί (σύνολο έως πέντε έτη). Για τους ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα το κόστος εξαγοράς των πλασματικών ετών από τα τέκνα είναι 168 ευρώ ανά μήνα. Εδώ χρειάζεται προσοχή, καθώς για να προχωρήσει ο υποψήφιος συνταξιούχος στην εξαγορά πρέπει να έχει συμπληρώσει 12 έτη ασφάλισης.
Σημειώνεται πως αυτοί που μπορούν να εξαγοράσουν τη σχετική κατηγορία πλασματικών είναι οι παλιοί ασφαλισμένοι, που μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992. Για τους νέους ασφαλισμένους δεν προβλέπεται σχετική δυνατότητα.

Τέλος, δεν μπορούν να εξαγοράσουν τον σχετικό πλασματικό χρόνο οι γυναίκες ασφαλισμένες για θεμελίωση δικαιώματος ως μητέρες ανήλικων τέκνων. Ο εν λόγω χρόνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεμελίωση σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες από άνδρες και γυναίκες.
Στον δημόσιο τομέα η εξαγορά των πλασματικών χρόνων από τα τέκνα κοστίζει 6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών κατά τη στιγμή της αίτησης (δηλαδή από 75 έως 120 ευρώ τον μήνα). Η εξαγορά μπορεί να γίνει μόνο εφόσον έχει συμπληρωθεί 15ετής δημόσια υπηρεσία, δηλαδή απασχόληση στο Δημόσιο με οιαδήποτε σχέση εργασίας για 15 έτη.
Τέλος, πρέπει να επισημανθεί πως σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο τα πλασματικά των τέκνων μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άνδρες και γυναίκες για θεμελίωση με τις ειδικές διατάξεις των γονέων, ανηλίκων ή τρίτεκνων, καθώς και από τους νέους ασφαλισμένους.
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ