ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ

Με βάση το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη που ίσχυε στο τέλος του 2011 -και ήταν 33.57 ευρώ- θα γίνεται η εξαγορά πλασματικών χρόνων ασφάλισης στο ΙΚΑ. Δηλαδή, για την εξαγορά δεν θα λαμβάνεται υπόψη το μειωμένο ημερομίσθιο, που τέθηκε σε ισχύ στις 14 Φεβρουαρίου 2012.

Με βάση το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη που ίσχυε στο τέλος του 2011 -και ήταν 33.57 ευρώ- θα γίνεται η εξαγορά πλασματικών χρόνων ασφάλισης στο ΙΚΑ. Δηλαδή, για την εξαγορά δεν θα λαμβάνεται υπόψη το μειωμένο ημερομίσθιο, που τέθηκε σε ισχύ στις 14 Φεβρουαρίου 2012.
Σε εγκύκλιο του ΙΚΑ προβλέπεται πως:
1. Ο πλασματικός χρόνος για τα παιδιά δεν μπορεί να συνυπολογιστεί για τη συμπλήρωση των ημερών εργασίας στα βαρέα (δηλαδή των 3.600 ημερών ή των 1.000 ημερών) προκειμένου να είναι δυνατή η συνταξιοδότηση με το ειδικό αυτό καθεστώς.
Είναι δυνατή όμως η αναγνώριση πλασματικού χρόνου παιδιών για τη συμπλήρωση 4.500 ημερών εφόσον πληρούνται οι ειδικές προϋποθέσεις (3.600 και 1.000 στα βαρέα).

2. Δεν είναι δυνατή η αναγνώριση της στρατιωτικής υπηρεσίας ως κενό διάστημα ασφάλισης. Για την αναγνώριση χρόνου ασφάλισης (είτε αφορά τη στρατιωτική υπηρεσία είτε άλλη αναγνώριση) θα πρέπει να γίνεται χρήση των αντίστοιχων διατάξεων.
3. Το δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου για τα τέκνα υφίσταται μόνο για τα εν ζωή παιδιά του ασφαλισμένου που συνταξιοδοτείται μετά το 2011 με τις νέες αυξημένες προϋποθέσεις του άρθρου 10 του ν.3863/10.
4. Οι εισφορές που θα καταβληθούν για την αναγνώριση χρόνου δεν επιστρέφονται ακόμα και αν ο αναγνωριζόμενος χρόνος δεν επαρκεί για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Ομως σε περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με διατάξεις που δεν τροποποιούνται και εκ παραδρομής αναγνώρισαν χρόνο ασφάλισης (με βάση τους ν.3863/2010 και 3996/2011) τα ποσά που καταβλήθηκαν επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ