ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ- Εξοδος με 25ετία για τους γονείς αναπήρων τέκνων


Ειδικές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση ισχύουν για τους γονείς αναπήρων τέκνων και τους δημοσίους υπαλλήλους με ανίκανο σύζυγο. Το δικαίωμα αυτό πλέον μπορεί να ασκηθεί και από τους άνδρες και από τις γυναίκες.
Συγκεκριμένα, από το 2011 και μετά η «έξοδος» γίνεται με 25ετία σε ηλικία 50 ετών, ανεξαρτήτως του έτους θεμελίωσης δικαιώματος. Χρειάζεται όμως το άτομο με ειδικές ανάγκες να κατέχει ποσοστό αναπηρίας πλέον του 67 % κατά κρίση της ΑΣΥΕ (Ανώτατη Στρατιωτική Υγειονομική Επιτροπή) και να είναι ανίκανο για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα.
Η σύνταξη που θα απονεμηθεί στην περίπτωση αυτή θα είναι πλήρης και αναλογική των ετών υπηρεσίας που έχουν διανυθεί τη στιγμή της αίτησης. Το δικαίωμα για τους γονείς αναπήρων μπορεί να ασκηθεί και από τους δύο γονείς.
Σημειώνεται πως μέχρι το τέλος του 2010 το όριο ηλικίας ήταν στο 50ό έτος για τις γυναίκες αλλά δεν υπήρχε ειδικό καθεστώς για τους άνδρες.
Θεμελίωση με 25ετία


Για την πλειοψηφία των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα η θεμελίωση του δικαιώματος επέρχεται με τη συμπλήρωση 25 ετών ασφάλισης. Εδώ πρέπει να τονιστεί πως ο χρόνος ασφάλισης πρέπει να είναι άρτιος. Δηλαδή, δεν αρκεί να έχουν συμπληρωθεί 24 έτη 6 μήνες και 1 ημέρα. Για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος δεν υπολογίζεται πλασματικά ένα εξάμηνο, ο χρόνος της 25ετίας οφείλει να έχει συμπληρωθεί εξολοκλήρου.
Ουσιαστικά, με τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, οι δημόσιοι υπάλληλοι «κλειδώνουν» το όριο ηλικίας που ισχύει τη συγκεκριμένη χρονιά. Στη συνέχεια μπορούν να παραμείνουν στην εργασία τους και να αποχωρήσουν, όποτε πιάσουν αυτό το όριο (ανεξαρτήτως των όποιων αλλαγών έχουν επέλθει στο ασφαλιστικό).
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η θεμελίωση γίνεται αυτοδίκαια. Δεν είναι απαραίτητη καμιά ενέργεια, αίτηση από πλευράς του ασφαλισμένου για να επιτευχθεί. Ούτε βέβαια και είναι υποχρεωμένη η υπηρεσία να εκδίδει πιστοποιητικό με το οποίο να βεβαιώνεται το γεγονός αυτό.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ