ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ -Εκτός Δημοσίου 40.000 υπάλληλοι χωρίς απολύσεις

 Με το πρόγραμμα της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης, χωρίς απολύσεις, θα μειωθούν οι απασχολούμενοι στο Δημόσιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης. Σε ομιλία που πραγματοποίησε στην εκδήλωση της ένωσης των βελγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με τίτλο «Η δύσβατη πορεία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα», ο κ. Μανιτάκης προανήγγειλε την εφαρμογή προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης στο Δημόσιο με εξαγορά τριών πλασματικών χρόνων, επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» στις 16 Σεπτεμβρίου.
 Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχευμένων αποχωρήσεων, καθώς θα εξαιρεθούν μεγάλες κατηγορίες υπαλλήλων όπως εκπαιδευτικοί, προϊστάμενοι κτλ., αναμένεται να αποχωρήσουν από το Δημόσιο περίπου 35.000-40.000 υπάλληλοι τα επόμενα δύο χρόνια. Μόνο για το 2012, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καταγράφεται μεγάλο κύμα αποχωρήσεων που θα φτάσει και τους 40.000 υπαλλήλους.

Σε συνδυασμό και με όσους αποχωρήσουν με το πρόγραμμα συνταξιοδοτικής ωρίμανσης ο κ. Μανιτάκης εκτίμησε ότι οι φυσιολογικές αποχωρήσεις από το 2009 μέχρι το 2015 θα ξεπεράσουν τους 200.000 υπαλλήλους.
 «Στα τέλη του 2015 ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας θα μετρά 600.000 περίπου εργαζομένους» ανέφερε ο κ. Μανιτάκης. Ο υπουργός προανήγγειλε την επίσπευση των πειθαρχικών διαδικασιών με βάση το νέο Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρές ποινές μέχρι και απολύσεις για τους επίορκους υπαλλήλους. Προειδοποίησε τους εργαζομένους στο Δημόσιο ότι «η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητά τους δεν αποτελεί άλλοθι για αδιαφορία και πλημμελή ή ελλιπή άσκηση των δημοσιοϋπαλληλικών τους καθηκόντων».
Επισήμανε δε ότι θα εξαλειφθεί το κλίμα ατιμωρησίας στο Δημόσιο, τονίζοντας παράλληλα ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων επιτελούν τα καθήκοντά τους με αίσθημα ευθύνης.
Ανακοίνωσε επίσης τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ υπουργείου του ΟΟΣΑ για την πάταξη της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του διεθνούς οργανισμού. «Η γραφειοκρατία» σημείωσε ο κ. Μανιτάκης «εκτιμάται στο 6,8% του ΑΕΠ, δηλαδή περί τα 14 δισ. ευρώ, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 3,5%».
Χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης
Τα «βήματα» της διοικητικής μεταρρύθμισης που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση παρουσίασε ο κ. Μανιτάκης εξαίροντας τον ρόλο της Task Force για την τεχνική βοήθεια που παρέχει στο αρμόδιο υπουργείο με τη συμβολή Γάλλων εμπειρογνωμόνων. Συγκεκριμένα περιέγραψε τη δυσκολία του εγχειρήματος και παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών:
Τέλη του 2012: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών σε υπουργεία και οργανισμούς. Μείωση μέχρι και 50% των οργανικών δομών έχει καταγραφεί στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εγκριση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και υπογραφή των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων.
2013: Ξεκινά η αξιολόγηση του προσωπικού. Αρχικά αξιολογούνται οι γενικοί διευθυντές, διευθυντές και τμηματάρχες των νέων οργανισμών. Οι θέσεις των προϊσταμένων θα μειωθούν έως και 40% σε σχέση με αυτές που ισχύουν σήμερα. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση του προσωπικού και θα επακολουθήσουν σαρωτικές μετατάξεις υπαλλήλων για να καλυφθούν τα κενά.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ