ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Συνταξιοδότηση πολλών «ταχυτήτων» στο Δημόσιο

 Διαφορετικές «ταχύτητες» ισχύουν για τη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων, με το όριο ηλικίας να συνδέεται άμεσα με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος. Οι αποκλίσεις στην ηλικία συνταξιοδότησης φτάνουν έως και τα πέντε έτη, ενώ από το 2013 ισχύουν ενιαίες ρυθμίσεις για όλους τους ασφαλισμένους.



Αναλυτικά οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν έχουν ανήλικα παιδιά και ασφαλίστηκαν το διάστημα 1983 έως και 1992 έχουν ως εξής:
  • Ανδρες που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Με τη συμπλήρωση 25 ετών ασφάλισης καταβάλλεται πλήρης σύνταξη στα 65 και μειωμένη στα 60.
  • Γυναίκες που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Είναι «τυχερές» καθώς έχουν διατηρήσει το ευνοϊκό καθεστώς συνταξιοδότησης. Η έξοδος με 25ετία γίνεται σε ηλικία 60 χρονών, ενώ καταβάλλεται μειωμένη σύνταξη στα 55.
  • Ανδρες και γυναίκες που θεμελίωσαν δικαίωμα μέσα στο 2011. Ισχύουν ενιαίες ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση με 25 χρόνια υπηρεσίας. Ειδικότερα, πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στα 61 και μειωμένη στα 56.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως οι άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι είναι κερδισμένοι, καθώς το όριο συνταξιοδότησης μειώθηκε κατά τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για όσους θεμελίωσαν πέρσι δικαίωμα.
  • Ανδρες και γυναίκες που θεμελιώνουν φέτος δικαίωμα. Με 25ετία καταβάλλεται πλήρης σύνταξη στα 63 και μειωμένη στα 58. Είναι η τελευταία χρονιά που ισχύουν μεταβατικές ρυθμίσεις για συνταξιοδότηση, με κερδισμένους και σε αυτήν την περίπτωση τους άνδρες που θεμελιώνουν δικαίωμα.
  • Δημόσιοι υπάλληλοι που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1ης Ιανουαρίου 2013 και μετά. Μπαίνουν τέλος στις ειδικές ρυθμίσεις συνταξιοδότησης και το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση πηγαίνει στα 65 έτη. Πάντως, με 25ετία δίνεται η δυνατότητα και μειωμένης σύνταξης στα 60.
Οπως ήδη αναφέρθηκε, οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις ισχύουν για άνδρες και γυναίκες που είναι άγαμοι, έγγαμοι ή χήροι και είτε δεν έχουν παιδιά είτε έχουν ενήλικα παιδιά.
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ