ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοι κερδίζουν στο νήμα την έξοδο από το ΙΚΑ

Yστατη ευκαιρία να «κατοχυρώσουν» τη σύνταξή τους από το ΙΚΑ και να αποφύγουν τα χειρότερα έχουν οι ασφαλισμένοι που συμπληρώνουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Οι νέες ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό θα επηρεάσουν και όσους καλύπτονται από το ΙΚΑ και, όπως όλα δείχνουν, θα έχουν τη δυνατότητα να σωθούν μόνο όσοι έχουν πιάσει τόσο τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης όσο και το όριο ηλικίας.

Σημειώνεται πως στο Ταμείο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα ξεκίνησε το 2011 η σταδιακή αύξηση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης. Οι αλλαγές υλοποιούνται σε δόσεις, ενώ τώρα έρχονται και νέες παρεμβάσεις.
Συγκεκριμένα προωθείται η αύξηση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης από τις 4.500 στις 6.000, ενώ στο τραπέζι είναι και το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας κατά μία διετία. Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται χιλιάδες ασφαλισμένοι που δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν δικαίωμα, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως στο ΙΚΑ δεν υπάρχει ειδικό καθεστώς για τους ασφαλισμένους πριν από το 1983 (είναι ενιαίες οι ρυθμίσεις για όσους ασφαλίστηκαν μέχρι το τέλος του 1992).
Δείτε  έναν αναλυτικό οδηγό για όσους έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν άμεσα δικαίωμα:

Ανδρες με 10.500 ημέρες ασφάλισης. Φέτος η έξοδος γίνεται με 11.100 ημέρες ασφάλισης σε ηλικία 59 ετών. Οσοι θεμελίωσαν πέρσι δικαίωμα μπορούν να αποχωρήσουν με 10.800 ημέρες στα 58.
Ενδεικτικά αναφέρεται το εξής παράδειγμα: ασφαλισμένος 54 ετών με 9.100 ημέρες ασφάλισης αναγνωρίζει 1.500 ημέρες εντός του 2012 και φτάνει συνολικά τις 10.600 και κατά συνέπεια θα δικαιωθεί πλήρους σύνταξης όταν συμπληρώσει το 59ο έτος της ηλικίας του και 11.100 ημέρες ασφάλισης.

Σημειώνεται πως με την ισχύουσα νομοθεσία όσοι είχαν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το 2010 αποχωρούν με 10.500 ημέρες σε ηλικία 58 ετών. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει για όσους έχουν τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αλλά όχι το όριο ηλικίας (καθώς απειλούνται από τις νέες ρυθμίσεις).
Σταδιακά θα κλείσουν οι πόρτες εξόδου για όσους έχουν λιγότερα έτη ασφάλισης.
Ανδρες που θέλουν να βγουν με μειωμένη σύνταξη. Προβλέπεται πρόωρη συνταξιοδότηση με μειωμένη σύνταξη σε δύο περιπτώσεις. Κατ' αρχάς με τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης και κατά δεύτερο λόγο με τουλάχιστον 10.000 ημέρες. Και στις δύο περιπτώσεις η μειωμένη σύνταξη αποδίδεται μετά το 60ό έτος και έως το όριο της πλήρους.

Η διαφοροποίηση είναι στο ποσοστό της μείωσης αφού στην πρώτη περίπτωση το όριο ηλικίας για την πλήρη σύνταξη είναι το 65ο.
Στη δεύτερη περίπτωση, για όσους έχουν 10.000 ημέρες μέχρι το τέλος του έτους η ηλικία εξόδου διαμορφώνεται στα 63 έτη και 6 μήνες.
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ