ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ 7 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΔΩΡΑ

Επτά «καυτά» θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Πρόκειται για ένα κρίσιμο «ραντεβού», καθώς οι δανειστές συνδέουν τις παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας και στις επικουρικές συντάξεις με την επόμενη δόση.
Η... επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο θα γίνει στον απόηχο της συνάντησης εργοδοτών και ΓΣΕΕ, στην οποία συμφωνήθηκε να μην υπάρξουν παρεμβάσεις στον κατώτερο, στο 13ο και στον 14ο μισθό. Στη σημερινή συνάντηση ο υπουργός Εργασίας θα αναφερθεί στα σημεία σύγκλισης των κοινωνικών εταίρων, ζητώντας περισσότερο χρόνο για να συνεχιστεί ο διάλογος.
«Φαίνεται ότι υπάρχει ένα πεδίο συνεννόησης για τα εργασιακά που είναι ένα πολύ βασικό σημείο για τη διαπραγμάτευση» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε «πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις και να δούμε από κει και μετά ποια είναι τα σημεία. Τότε θα είμαστε σε θέση να δούμε αν πρέπει να υπάρξουν άλλα βήματα ή όχι».
Οι εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις και στα επικουρικά ταμεία βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Κουτρουμάνη με εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ. Μάλιστα ο υπουργός κάλεσε τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση να λάβουν μέρος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ωστόσο δεν έγινε δεκτή η πρόταση.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης θα βρεθούν τα εξής θέματα:

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΜΑ

Ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου χωρίς όριο ηλικίας και προασφαλιστικό έλεγχο,  με απίστευτα χαμηλό κόστος.
Η iMed Services A.E σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών δημιούργησαν το Πρόγραμμα «Υγείας Άρμα», το οποίο παρέχει Α’ βάθμια & Β’ βάθμια περίθαλψη.
Οι συνδρομητές της iMed απολαμβάνουν προνομιακές υπηρεσίες τόσο στις Κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών όσο και σε δίκτυο συμβεβλημένων ιατρών όλων των βασικών ειδικοτήτων.      Πιο αναλυτικά:
  • Ετήσιο  check- up Ενηλίκων: Δωρεάν  στο Ιατρικό Περιστερίου & Ιατρικό Ψυχικού και σε Προνομιακές τιμές στο Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης
  • Ετήσιο Παιδιατρικό check- up: Προνομιακές τιμές στο  Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και Παιδιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης
  • Έκπτωση 40% στις διαγνωστικές εξετάσεις των εξωτερικών ιατρείων
  • Απεριόριστες επισκέψεις με 25€ στους εφημερεύοντες γιατρούς των εξωτερικών ιατρείων
  • Εκπτώσεις από 10% έως 20% στις επισκέψεις στα τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, στα Χειρουργικά περιστατικά και στα Παθολογικά περιστατικά
  • Γραμμή Υγείας: 24ωρη πρόσβαση μέσω τηλεφωνικού κέντρου σε ιατρικές συμβουλές, 365 ημέρες το χρόνο.

Ετήσια συνδρομή μόνο 100€ για Ατομικό Πρόγραμμα Ενηλίκων, 50€ για Παιδικό και 200€ για Οικογενειακό με δύο γονείς + (25€ για κάθε παιδί).

ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ «ΔΩΡΟ» ΣΤΑ ΔΩΡΑ

«Μαχαίρι» μπαίνει στα δώρα και στο επίδομα αδείας στους χαμηλοσυνταξιούχους. Με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, όσοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 400 ευρώ τον μήνα θα παίρνουν λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους συνταξιούχους.

 

Με περσινή ρύθμιση τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας καθορίζονται σε ένα ενιαίο ποσό για όλους τους συνταξιούχους άνω των 60 ετών (πλην ΟΓΑ). Συγκεκριμένα καταβάλλονται 400 ευρώ για δώρο Χριστουγέννων, 200 ευρώ για δώρο Πάσχα και 200 ευρώ για το επίδομα αδείας.
Ωστόσο, με νέα ρύθμιση τα ποσά αυτά δεν θα δίνονται ολόκληρα σε όσους εισπράττουν κάτω από 400 ευρώ σύνταξη τον μήνα. Οι συγκεκριμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι θα παίρνουν πλέον ως δώρα μόνο όσα χρήματα αντιστοιχούν στη σύνταξή τους.
Στο πολυνομοσχέδιο χαρακτηριστικά τονίζεται πως «ειδικά για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας ή λόγω θανάτου το ποσό της οποίας είναι μικρότερο των 400 ευρώ, τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερα των ποσών που ελάμβαναν με βάση τις προϊσχύουσες του ν. 3845/2010 διατάξεις».

ΠΕΡΙΚΟΠΗ 15% ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Η άμεση εφαρμογή των αλλαγών στα Ταμεία είναι προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης, τόνισαν οι δανειστές στον υπουργό Εργασίας. Συναίνεση όλων των κομμάτων ζητά ο Γ. Κουτρουμάνης

Τελεσίγραφο στέλνει η τρόικα για τις επικουρικές συντάξεις, τονίζοντας πως η υλοποίηση των αλλαγών είναι προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης. Το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τη γενική γραμματέα Αθηνά Δρέττα, όπου συζητήθηκε το σχέδιο για τα επικουρικά ταμεία (το οποίο προβλέπει μεσοσταθμική μείωση 15% σε όσους φορείς έχουν ελλείμματα).

Μάλιστα οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν να υπάρξει συνάντηση και με την τεχνική επιτροπή, που έχει συγκροτηθεί με τη συμμετοχή των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση. Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία λέει «όχι» στην οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων αλλά «ναι» στην επιβολή πλαφόν.
Ουσιαστικά η τρόικα ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές στα επικουρικά ταμεία και σύμφωνα με πληροφορίες έχει «ανάψει» το πράσινο φως για την υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί πως ο Γιώργος Κουτρουμάνης έχει τονίσει ότι για να κατατεθεί ρύθμιση θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση από όλα τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Νέο «τοπίο»
Σημειώνεται πως, με βάση το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το νέο «τοπίο» στα επικουρικά ταμεία προβλέπει τα εξής:

ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΜΕ 3 ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Εφάπαξ... διαφορετικών ταχυτήτων λαμβάνουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανάλογα με τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγονται. Δηλαδή, δεν υπάρχει ένα ενιαίο καθεστώς για τον υπολογισμό του βοηθήματος, αλλά οι ρυθμίσεις ποικίλλουν ανάλογα με την τράπεζα (ή ακόμα και μεταξύ των υπαλλήλων της ίδιας τράπεζας).

 

Το «τοπίο» αναμένεται να αλλάξει εκ νέου τον επόμενο μήνα, οπότε και θα δοθεί στη δημοσιότητα το κυβερνητικό σχέδιο για τα εφάπαξ. Σε όσα Ταμεία έχουν ελλείμματα θα υπάρξουν παρεμβάσεις, ενώ δεν αναμένεται να επηρεαστούν όσοι καλύπτονται από οικονομικά εύρωστα Ταμεία.
Κυβερνητικό σχέδιο
Συγκεκριμένα, το σχέδιο για το εφάπαξ θα περιλαμβάνει τρία σημεία:
  • Μείωση του καταβαλλόμενου βοηθήματος σε όσα Ταμεία είναι στο «κόκκινο». Το ποσοστό της μείωσης δεν θα είναι ενιαίο αλλά θα εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση του κάθε Ταμείου. Σημειώνεται πως ήδη από τον Νοέμβριο μειώθηκε κατά 30% το εφάπαξ που παίρνουν οι ασφαλισμένοι στο Ταμείο της Εμπορικής.
  • Αύξηση των καταβαλλόμενων εισφορών σε όσα Ταμεία έχουν οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό σενάριο που καλούνται να εξετάσουν οι διοικήσεις των φορέων, προκειμένου να αποφύγουν τη μείωση του βοηθήματος. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συνδυαστούν τα δύο μέτρα: δηλαδή να υπάρξει μείωση του εφάπαξ και αύξηση των εισφορών.
  • Χορήγηση του εφάπαξ κατά προτεραιότητα σε άτομα που πληρούν κοινωνικά ή οικονομικά κριτήρια (π.χ. ασφαλισμένους με προβλήματα υγείας). Το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο σε Ταμεία που έχουν μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή του βοηθήματος.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, ΛΟΧΕΙΑΣ

Με εγκύκλιο του ΙΚΑ καθορίζεται ότι οι ρυθμίσεις αφορούν όσους ασφαλισμένους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Τη δυνατότητα να... επισπεύσουν την συνταξιοδότησή τους έχουν οι ασφαλισμένοι που θα αναγνωρίσουν πλασματικά χρόνια ανεργίας, ασθένειας και λοχείας.
Οι προϋποθέσεις καθορίζονται σε εγκύκλιο του ΙΚΑ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αφορούν όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.

Σημειώνεται πως οι ρυθμίσεις για τα πλασματικά έτη ασφάλισης προβλέπονται στον νόμο 3863/2010.
Φέτος οι ασφαλισμένοι μπορούν να αναγνωρίσουν έως πέντε πλασματικά έτη, το 2013 έξι χρόνια και από το 2014 και μετά επτά χρόνια.
Αναλυτικά στην εγκύκλιο προβλέπονται τα εξής:
  • Χρόνος επιδοτούμενης ανεργίας και ασθένειας. Λαμβάνεται υπόψη μόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος και μπορούν να συνυπολογιστούν 300 ημέρες για κάθε αιτία. Ενδεικτικά αναφέρεται πως ασφαλισμένη πριν από το 1993 που συμπλήρωσε το 62ο έτος της ηλικίας το 2011 και έχει 4.200 ημέρες ασφάλισης έχει δικαίωμα να συνυπολογίσει 300 μέρες από επιδοτούμενη ανεργία. Με τον τρόπο αυτόν μπορεί να συμπληρώσει 4.500 ημέρες ασφάλισης. Ωστόσο για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 ή θεμελιώνουν δικαίωμα από το 2011 και μετά με διατάξεις που δεν τροποποιήθηκαν παραμένουν σε ισχύ παλαιότερες ρυθμίσεις του άρθρου 40 του ν. 2084/1992. Για παράδειγμα δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες διατάξεις άντρας που αποχωρεί με 4.500 ημέρες ασφάλισης στα 65 με πλήρη σύνταξη ή στα 60 με μειωμένη.
  • Χρόνος κύησης και λοχείας. Ο χρόνος αυτός συνυπολογίζεται μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και όχι για τον προσδιορισμό της σύνταξης. Ενδεικτικά αναφέρεται πως με τον ν. 1302/82 η άδεια μητρότητας ορίστηκε σε 12 εβδομάδες, με το ν.1849/89 σε 15 εβδομάδες και με το ν.2874/2000 σε 17 εβδομάδες.
  • Χρόνος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας. Μπορεί να υπολογιστεί μόνο για τη συμπλήρωση του κατ΄ ελάχιστον απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος ΙΚΑ. Δηλαδή θα λαμβάνεται υπόψη μόνο για τη συμπλήρωση 4.500 ημερών ασφάλισης και εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί 3.600 ημέρες στην πραγματική ή προαιρετική ασφάλιση. Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της εγκυκλίου ο χρόνος αναπηρίας θα συνυπολογίζεται για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος εκτός από τις 4.500 ημέρες και για τη συμπλήρωση 10.000 ημερών κ.α.
ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Κ.Ε.Π.Α-ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ


Από 1η Σεπτεμβρίου 2011 καταργήθηκαν όλες οι υγειονομικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας που λειτουργούσαν στους Φ.Κ.Α., στις Νομαρχίες και το Δημόσιο, με εξαίρεση τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.) και την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες εξακολουθούν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους.
Σύμφωνα με τον Νόμο 3863 του 2010 δημιουργήθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), υπαγόμενο στη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας της Διοίκησης ΙΚΑ.ΕΤΑΜ, για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας.
Έργο των Υγειονομικών Επιτροπών (του ΚΕ.Π.Α.) είναι: α) Ο καθορισμός του ποσοστού αναπηρίας για σύνταξη αναπηρίας. β) Ο χαρακτηρισμός ατόμων ως ΑΜεΑ. γ) Ο καθορισμός ποσοστού αναπηρίας για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις, για τις οποίες απαιτείται γνωμάτευση αναπηρίας και τις οποίες δικαιούνται από την πολιτεία τα άτομα με αναπηρία.

Προκειμένου ο ενδιαφερόμενος πολίτης να εξετασθεί από Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. πρέπει να συμπληρώσει σχετική αίτηση σύμφωνα με τις οδηγίες. Το έντυπο αίτησης, άλλες συμπληρωματικές οδηγίες για την διαδικασία κατάθεσης αίτησης, (απαιτούμενα δικαιολογητικά και άλλες γενικές πληροφορίες) καθώς και τις διευθύνσεις που βρίσκονται οι γραμματείες ΚΕ.Π.Α. που λειτουργούν σε όλη την Χώρα θα βρείτε στα αρχεία που ακολουθούν.
Τα παραπάνω έντυπα μπορείτε επίσης να τα προμηθεύεστε από τις γραμματείες ΚΕ.Π.Α. οι οποίες λειτουργούν σε 45 Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Μονάδες Ασφάλισης) της Χώρας.

Στις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. θα εξετασθούν:

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 5 ΤΑΜΕΙΩΝ,ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οι αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας

 

Πάντως, ο Γιώργος Κουτρουμάνης -μιλώντας σε ημερίδα για το ασφαλιστικό- σημείωσε πως «δεν μπορούμε να πάμε σε παραπέρα μειώσεις στις κύριες συντάξεις». Συνέχισε επισημαίνοντας: «Θέλουμε να διασφαλίσουμε τις επικουρικές συντάξεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα με διαρθρωτικές αλλαγές και εξορθολογισμό εκεί που υπάρχουν ελλείμματα και υπερβολές».
Συγκεκριμένα, το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει τη μεσοσταθμική μείωση κατά 15% των επικουρικών συντάξεων σε όσα Ταμεία έχουν οικονομικά προβλήματα. Το ποσοστό αναπλήρωσης θα κυμαίνεται από 20% έως 45% ανάλογα με τη βιωσιμότητα του κάθε φορέα. Αναλυτικά το νέο «τοπίο» στα επικουρικά ταμεία προβλέπει τα εξής:
  • Ενοποιούνται τα πέντε Ταμεία επικουρικής ασφάλισης μισθωτών (ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΙΤ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΤ). Η ενοποίηση προβλέπεται να γίνει την 1η Ιουλίου και αφού προηγηθεί η ολοκλήρωση της σχετικής αναλογιστικής μελέτης.
  • Μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις στα Ταμεία που παρουσιάζουν ελλείμματα. Δεν πρόκειται να διαμορφωθεί ενιαίο ποσό σύνταξης για όλα τα Ταμεία ή ενιαίες οριζόντιες περικοπές.
  • Δεν θα υπάρξει μείωση σε συντάξεις, όπου το ποσοστό αναπλήρωσης διαμορφώνεται στο 20% του συντάξιμου μισθού. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν θα επηρεαστούν όσοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου 1993. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως δίνεται το δικαίωμα εξαίρεσης των Ταμείων από την προωθούμενη μεταρρύθμιση. Ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση οι επικουρικοί φορείς θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα χωρίς βοήθεια.
Πρόταση Γ. Κουτρουμάνη
«Ψαλίδι» ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 10% με 3 προϋποθέσεις

ΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών όπως οι καρδιοπάθειες, οι καρκίνοι του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη, του παχέος εντέρου κλπ., οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να πραγματοποιούν χωρίς συμμετοχή στις δομές του ΕΟΠΥΥ τις ακόλουθες εξετάσεις:
Α) Εμβολιασμοί παιδιών και ενηλίκων.
Β) Εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου σε γυναίκες και άνδρες και συγκεκριμένα:
  • Αιματολογικές εξετάσεις (γεν. αίματος, φεριττίνης και εγκλείστων) για τη διαπίστωση ετε­­ρο­ζυ­γωτών μεσογειακής αναιμίας.
  • Ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης,
  • Εξέταση DNA του εμβρύου.
  • Προσδιορισμός αντισωμάτων ερυθράς.
  • Ελεγχος καρυοτύπου του εμβρύου σε γυναίκες άνω των 35 ετών.
Γ) Μαστογραφία κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες από 40 έως 50 ετών και κάθε χρόνο σε γυναίκες άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες άνω των 35, εφόσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
Δ) Τεστ PAP κάθε χρόνο σε όλες τις γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικά ενεργού ζωής.
Ε) Τεστ PSA, για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, κάθε δύο χρόνια σε άνδρες άνω των 50 και κάθε χρόνο σε άνδρες άνω των 60.
ΣΤ) Εξετάσεις χοληστερόλης ολικής και κλασμάτων υψηλής και χαμηλής πυκνότητας, καθώς και τριγλυκεριδίων, κάθε πέντε χρόνια σε άνδρες και γυναίκες από 15 έως 30 ετών και κάθε τρία χρόνια σε άνδρες και γυναίκες άνω των 30.
Ζ)Μικροσκοπική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα κάθε 2 χρόνια σε άνδρες και γυναίκες 50 έως 70 ετών και κολονοσκόπηση κάθε πέντε έτη σε άνδρες και γυναίκες 50 ετών και άνω ή κάθε έτος σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω εφόσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
 www.ethnos.gr

ΕΟΠΥΥ-ΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ

Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, στους ασφαλισμένους παρέχεται ιατρική περίθαλψη από όλες τις κατά τόπους δομές: νοσοκομεία του ΕΣΥ, στρατιωτικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία, συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, κέντρα υγείας, αγροτικά ιατρεία, πολυιατρεία, ιατρεία ασφαλιστικών οργανισμών, κέντρα αποκατάστασης - αποθεραπείας κλπ.

Οσον αφορά τη νοσοκομειακή περίθαλψη, η εισαγωγή γίνεται ύστερα από ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού. Για τις ιδιωτικές κλινικές η ηλεκτρονική αναγγελία είναι υποχρεωτική. Η νοσηλεία διαρκεί 30 ημέρες.
Για παράταση απαιτείται έγγραφη γνωμάτευση του Νοσοκομείου ή της Κλινικής.
Εξαιρούνται οι νοσηλευόμενοι σε ψυχιατρικές κλινικές ή ψυχιατρικά τμήματα κρατικών νοσοκομείων και θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων.
Το ημερήσιο νοσήλιο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρατικά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές κλινικές ορίζεται για τις δύο πρώτες ημέρες στα 800€ ημερησίως, από την 3η έως και τη 19η ημέρα στα 550€ ημερησίως, από την 20ή ημέρα και μετά στα 400€ ημερησίως, χωρίς εξαιρέσεις. Για νοσηλεία σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) αποδίδονται 200€ ημερησίως.
Αποζημίωση για αποκλειστική νοσοκόμα χορηγείται μόνο για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία και μέχρι 8 νύχτες.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Η iMed Services A.E. σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών δημιούργησαν το πρόγραμμα«Υγείας Άρμα PLATINUM»,
το οποίο παρέχει Α/βάθμια και Β/βάθμια περίθαλψη.
 1-''ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΜΑ'' GOLD  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
-Δωρεάν Ετήσιο check-up ενηλίκων στο Ιατρικό Περιστερίου και στο Ιατρικό Ψυχικού και σε προνομιακές τιμές στο Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

 -Προνομιακές τιμές στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο Παιδιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. 
-Έκπτωση 40% στις διαγνωστικές εξετάσεις των εξωτερικών ιατρείων. 
-Απεριόριστες επισκέψεις με 25 ευρώ στους εφημερεύοντες γιατρούς των εξωτερικών ιατρείων.
-Δωρεάν χρήση ασθενοφόρου σε περίπτωση εισαγωγής 
-Εκπτώσεις από 10-20% στις επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, στα χειρουργικά περιστατικά και στα παθολογικά περιστατικά. 
-Γραμμή Υγείας: 24ωρη πρόσβαση μέσω τηλεφωνικού κέντρου σε ιατρικές συμβουλές 365 ημέρες το χρόνο.
2-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΔΩΡΕΑΝ 
-Καθαρισμός δοντιών 2 φορές το χρόνο
-Φθορίωση
-Απομάκρυνση πλακών/αποτρίγωση/στίλβωση
-Ενδοστοματική ακτινογραφία κτλ
3-ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
 Εκπτωση 20-75% επί των τιμών του τιμοκαταλόγου Οθφαλμολογικών Κέντρων και Οφθαλμιατρείων του συμβεβλημένου δικτύου της.
-Επεμβάσεις διόρθωσεις διαθλαστικών ανωμαλίων-LASER
-Οφθαλμολογικές επεμβάσεις
-Οφθαλμολογικές εξετάσεις
4-ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
-Δυνατότητα επισκέψεων στους φυσιοθεραπευτες και στα Φυσιοθεραπευτικά Κέντρα του δικτύου με κόστος 15ευρω ανα συνεδρια.
Σε περίπτωση κατα την οποία στην ίδια συνεδρία γίνεται θεραπεία και σε άλλο σημείο του σώματος,το κόστος επαυξάνεται κατά  5 ευρω για κάθε επιπλέον σημείο  που χρήζει θεραπείας

                ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
ΕΝΗΛΙΚΕΣ                              120ευρώ
ΠΑΙΔΙΑ(μέχρι 18 ετών ή 25 εάν σπουδάζουν)                 90ευρώ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ                        240ευρώ
(Στο Οικογενειακό Πρόγραμμα,τα παιδιά καλύπτονται με ετήσιο συνολικό κόστος 
25ευρώ ανά παιδί)
  
ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ(Ασφαλιστική Σύμβουλος)

Διεύθυνση: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 64 - AΘΗΝΑ
Τηλ.επικοινωνία: 2103800421,431(14.00-16.00)
Κινητό: 6940780222

Κ.Ε.Ν- ''ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ''

Καμία επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους απόρους δεν θα υπάρχει με το νέο σύστημα χρέωσης νοσηλίων που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Προβλέπει «πακέτο» χρέωσης ανά πάθηση, από έναν κατάλογο με 800 περιπτώσεις ασθενών.

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στο συναρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα ΚΕΝ («Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια») στο ΕΣΥ. 
Το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του επισήμανε ότι όλα τα ΚΕΝ υποκοστολογήθηκαν ή παρέμειναν σταθερά, με συνολική μείωση άνω του 10% μεσοσταθμικά (ετήσια βάση).
 Οπως είχε επισημάνει ο υπουργός, το ασφαλιστικό ταμείο ενός ασθενή π.χ με έμφραγμα του μυοκαρδίου, ο οποίος χρειάζεται αγγειοπλαστική και πενθήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο, θα γνωρίζει εκ των προτέρων πόσο θα κοστίζει η νοσηλεία του. Στο κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο που θα αφορά στη συγκεκριμένη νοσηλεία θα περιλαμβάνονται οι εξετάσεις, το κόστος των παρεμβάσεων, όπως αγγειοπλαστική με στεντ, αλλά και η παρακολούθηση στο νοσοκομείο.
Στα ΚΕΝ θα υπάρχουν επίσης προβλέψεις και για περιπτώσεις επιπλοκών, που ίσως αναγκάσουν έναν ασθενή να παρατείνει τη νοσηλεία του ή να υποβληθεί περισσότερες εξετάσεις ή και να προχωρήσει σε κάποια ακόμη επέμβαση.

Τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως είχε διευκρινίσει ο υπουργός Υγείας, μετά την καθιέρωση των ΚΕΝ, θα έχουν κατάλογο με προκαθορισμένες τιμές, ανάλογα με την κάθε διάγνωση και θα γνωρίζουν πόσα χρήματα θα πρέπει να δαπανήσουν ανά περίπτωση.

ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΤΙΚΑ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ-ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί ένα ζευγάρι γυαλιά ή φακούς επαφής ανά διετία, με μέγιστο κόστος 80 ευρώ.
-Σε δικαιούχους άνω των 40 χορηγούνται δύο ζευγάρια, ένα μυωπίας, ένα πρεσβυωπίας (για το δεύτερο ζευγάρι δίνονται 60€) ή ένα ζευγάρι διπλεστιακά ή πολυεστιακά (140€) ή πολυεστιακοί φακοί επαφής.
-Σε παιδιά έως 12 ετών χορηγείται άθραυστος σκελετός με φακούς ασφαλείας (μέγιστο ποσό 100€) κάθε 2 χρόνια.

Ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί ακουστικά βαρηκοΐας με μέγιστη τιμή 400€ χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου.
-Τα ακουστικά αντικαθίστανται κάθε 4 χρόνια.
-Τα βαρήκοα παιδιά έως 15 ετών τα αντικαθιστούν κάθε χρόνο με την προϋπόθεση ότι η ακουστική τους οξύτητα παρουσιάζει σημαντική μείωση.

-Για αναπνευστικές συσκευές δικαιολογούνται από 840€ (για CPAP απλή) μέχρι 7.000€ (για αναπνευστική συσκευή όγκου/ πίεσης) και 150€ συνολικά για αναλώσιμα υλικά. Το 20% του ποσού καταβάλλεται από τον ασφαλισμένο ως εγγύηση και επιστρέφεται με την επιστροφή της συσκευής.

-Για τη βαλίτσα θέρμανσης και αποθήκευσης υλικών περιτοναϊκής κάθαρσης δικαιολογούνται 1.000€, ανά τριετία. Για τη συσκευή μέτρησης χρόνου προθρομβίνης δικαιολογούνται 678€ καθώς και 122€ για τα αναλώσιμα υλικά, ετησίως. Σε πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία χορηγείται ρυθμιζόμενη συσκευή αποσιδήρωσης με κάλυψη της δαπάνης κατά 90%.

-Τα επιδόματα λουτροθεραπείας και αεροθεραπείας «ψαλιδίζονται» σημαντικά από τον νέο Κανονισμό Παροχών, ενώ το Δ.Σ. εξετάζει την κατάργησή τους.
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Σύμφωνα με τα σχέδια του Δ.Σ. του Οργανισμού, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να έχουν οδοντιατρική περίθαλψη από όποιο ιδιωτικό οδοντιατρείο επιλέξουν. Για το θεραπευτικό κομμάτι (σφραγίσματα, καθαρισμοί, εξαγωγές, απονευρώσεις κλπ) ο Οργανισμός θα καλύπτει όλη την δαπάνη, με βάσει τιμολόγιο που θα προσδιοριστεί σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Για εργασίες προσθετικής (μασέλες κλπ) θα θεσμοθετηθεί συμμετοχή του ασθενούς. Η ακίνητη προσθετική, δηλαδή θήκες, γέφυρες, εμφυτεύματα αναμένεται να μείνει εκτός των κύκλων παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Φυσικοθεραπείες
Ο νέος Κανονισμός δικαιολογεί επίσης ως 12 συνεδρίες φυσικοθεραπείας δύο φορές τον χρόνο, με 20 ευρώ αποζημίωση ανά συνεδρία. Σε αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια δικαιολογούνται μέχρι 10 συνεδρίες φυσικοθεραπείας και 8 λογοθεραπείας τον μήνα και μέχρι 6 μήνες. Σε σοβαρά κινητικά προβλήματα, όπως παραπληγίες, τετραπληγίες κλπ. μέχρι 10 συνεδρίες τον μήνα για 6-12 μήνες. Σε σοβαρά, αναστρέψιμα ορθοπεδικά προβλήματα (σοβαρά κατάγματα ή δυσκαμψίες) 12 συνεδρίες τον μήνα, μέχρι 6 μήνες. Στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις δικαιολογούνται 12 συνεδρίες τον μήνα για φυσικοθεραπείες κατ' οίκον, μέχρι 6 μήνες και αποζημίωση 20€ τη συνεδρία. Επίσης δικαιολογούνται έως 8 λογοθεραπείες τον μήνα, με αποζημίωση 10€ ανά συνεδρία, όσες εργοθεραπείες απαιτούνται και ως 4 ψυχοθεραπείες τον μήνα (ομαδική ή ατομική ή θεραπεία συμπεριφοράς).

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

Στους διαβητικούς τα αναλώσιμα υλικά θα χορηγούνται ως εξής:
-Για τους ινσουλινοεξαρτώμενους (διαβήτης τύπου Ι), χορηγούνται έως 150 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα ανά μήνα, έως 100 σκαρφιστήρες ανά μήνα, έως 200 βελόνες ανά μήνα και έως 50 ταινίες μέτρησης κετονών στο αίμα ανά έτος.
-Για τους ινσουλινοθεραπευόμενους (διαβήτης τύπου ΙΙ), χορηγούνται έως 100 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα ανά μήνα, έως 50 σκαρφιστήρες ανά μήνα ή 100 ανά δίμηνο, έως 50 βελόνες ανά μήνα και έως 30 ταινίες μέτρησης κετονών στο αίμα ανά έτος.
-Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία, χορηγούνται έως 50 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα ανά δίμηνο και έως 200 σκαρφιστήρες ανά έτος.
-Σε διαβήτη κύησης, χορηγούνται έως 150 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα ανά μήνα και έως 100 βελόνες ανά μήνα.
-Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που αντιμετωπίζονται με διαιτητική αγωγή, χορηγούνται έως 50 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα ανά τρίμηνο και έως 100 σκαρφιστήρες το έτος.
*Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, χορηγούνται έως 200 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα ανά μήνα και έως 400 σκαρφιστήρες το έτος.

Σε περίπτωση που απαιτούνται επιπλέον ποσότητες θα πρέπει να προσκομίζεται αιτιολογημένη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού.
*Η αντλία χορήγησης ινσουλίνης χορηγείται με κάλυψη της δαπάνης
100%, μετά από έγκριση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου.

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΗΣ-ΑΝΑΙΜΙΚΟΥΣ

Για τη μετακίνηση των νεφροπαθών για αιμοκάθαρση ο ασφαλιστικός φορέας καλύπτει έξοδα μετακίνησης ως εξής:
Α. Για Αθήνα - Πειραιά 230€ τον μήνα.
Β. Για Θεσσαλονίκη 220€ τον μήνα.
Γ. Για Ηράκλειο - Πάτρα 140€ τον μήνα.
Δ. Εντός των λοιπών αστικών κέντρων 115€ τον μήνα.
Ε. Για τις μετακινήσεις εκτός των αστικών κέντρων προς το πλησιέστερο διαθέσιμο κέντρο αιμοκάθαρσης καταβάλλεται δαπάνη με ταξί βάσει χιλιομετρικής απόστασης και όχι πάνω από 400€ το μήνα. Οι νεφροπαθείς θα μπορούν να προμηθεύονται και τα φάρμακά τους από τις συμβεβλημένες κλινικές αιμοκάθαρσης.

Για τη μετακίνηση των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία για μετάγγιση ο ασφαλιστικός φορέας καλύπτει:
Α. Για Αθήνα - Πειραιά 38€ τον μήνα.
Β. Για Θεσσαλονίκη 36€ τον μήνα.
Γ. Για Ηράκλειο - Πάτρα 22€ τον μήνα.
Δ. Εντός των λοιπών αστικών κέντρων 20€ τον μήνα.
Ε. Για τις μετακινήσεις εκτός των αστικών κέντρων προς το πλησιέστερο κέντρο μετάγγισης καταβάλλεται δαπάνη με ταξί βάσει χιλιομετρικής απόστασης και όχι πάνω από 100€ τον μήνα.

ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΣΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σύμφωνα με τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ
ισχύει ποσοστό συμμετοχής 25% των ασφαλισμένων για το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που προμηθεύονται από το εμπόριο.
Από τη συμμετοχή του 25% εξαιρούνται:
-οι ασφαλισμένοι που προμηθεύονται το υλικό από τις αποθήκες, τα φαρμακεία και ιατρεία του φορέα.
-οι παραπληγικοί, οι τετραπληγικοί, οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε συνεχή θεραπεία υποκατάστασης ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού
-οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας
-οι υποβληθέντες σε μεταμόσχευση συμπαγών ή ρευστών οργάνων
-οι ΗIV θετικοί ασθενείς.
-οι χρόνια πάσχοντες για τη δαπάνη αγοράς: καθετήρων ουρήθρας, ουροσυλλεκτών, υλικών παρά φύσει στομίων και των παρακολουθημάτων τους, υλικών αποσιδήρωσης, συρίγγων ινσουλίνης μιας χρήσης, επιθεμάτων, βελονών φυσιγγοσυρίγγων, αναλωσίμων των συσκευών χορηγήσεως ινσουλίνης, τραχειοσωλήνων και υλικών τραχειοστομίας, υλικών για χρησιμοποίηση συσκευών συνεχούς έγχυσης φαρμάκων, συσκευών άπνοιας και συσκευών σίτισης.

-Συμμετοχή 25% προβλέπεται επίσης και για τις προθέσεις και τα ορθοπεδικά είδη (π.χ. νάρθηκες, κολάρα, ειδικά μηχανήματα αποκατάστασης κλπ).
-Για συσκευές έγχυσης φαρμάκων που φέρουν εμφυτευόμενα συστήματα αποδίδεται το 90% της δαπάνης, μετά από έγκριση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου.
-Αντιστοίχως, το 100% της δαπάνης καλύπτεται για τις αναλώσιμες συσκευές χημειοθεραπείας, ανάλογα με το θεραπευτικό σχήμα και μέχρι 5 τον μήνα.

Ο νέος Οργανισμός δικαιολογεί επιθέματα μέχρι 300€ τον μήνα, αλλά απαιτείται ιατρική γνωμάτευση και έγκριση του ελεγκτή γιατρού ανά δίμηνο. Επίσης δικαιολογεί μέχρι 330€ τον μήνα για είδη κολοστομίας (σάκοι και βάσεις) και μέχρι 280€ για είδη ειλεοστομίας, ουρητηροστομίας (σάκοι, βάσεις, καθετήρες και ουροσυλλέκτες) κ.λπ.

Ο ΝΕΟΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Τα νοσήλια που καλύπτονται
-Εγκριση για ειδικές αγωγές
-Με γνωμάτευση
-Ποιές εξετάσεις πραγματοποιούνται χωρίς συμμετοχή


Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, στους ασφαλισμένους παρέχεται ιατρική περίθαλψη από όλες τις κατά τόπους δομές: νοσοκομεία του ΕΣΥ, στρατιωτικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία, συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, κέντρα υγείας, αγροτικά ιατρεία, πολυιατρεία, ιατρεία ασφαλιστικών οργανισμών, κέντρα αποκατάστασης - αποθεραπείας κλπ.
-Οσον αφορά τη νοσοκομειακή περίθαλψη, η εισαγωγή γίνεται ύστερα από ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού. Για τις ιδιωτικές κλινικές η ηλεκτρονική αναγγελία είναι υποχρεωτική. Η νοσηλεία διαρκεί 30 ημέρες.
-Για παράταση απαιτείται έγγραφη γνωμάτευση του Νοσοκομείου ή της Κλινικής.
-Εξαιρούνται οι νοσηλευόμενοι σε ψυχιατρικές κλινικές ή ψυχιατρικά τμήματα κρατικών νοσοκομείων και θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων.
-Το ημερήσιο νοσήλιο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρατικά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές κλινικές ορίζεται για τις δύο πρώτες ημέρες στα 800€ ημερησίως, από την 3η έως και τη 19η ημέρα στα 550€ ημερησίως, από την 20ή ημέρα και μετά στα 400€ ημερησίως, χωρίς εξαιρέσεις. Για νοσηλεία σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) αποδίδονται 200€ ημερησίως.
-Αποζημίωση για αποκλειστική νοσοκόμα χορηγείται μόνο για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία και μέχρι 8 νύχτες.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Πίστης έχουν ξεκάθαρους όρους και διακρίνονται για την απλότητα των παροχών τους.
Εσείς έχετε τον έλεγχο, εσείς ορίζετε το ποσό, εσείς προγραμματίζετε το μέλλον σας με σιγουριά και ασφάλεια.
Κι αυτό γιατί στην Ευρωπαϊκή Πίστη αναγνωρίζουμε το δικαίωμά σας για μια καλύτερη, άνετη ζωή στη μεγάλη περίοδο της τρίτης ηλικίας.
Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σε νεαρή ηλικία, αποταμιεύοντας μικρά ποσά και διασφαλίζοντας υψηλό βιοτικό επίπεδο στην περίοδο της συνταξιοδότησης.
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να ξεκινήσετε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σε μεγαλύτερη ηλικία αποταμιεύοντας μεγαλύτερα ποσά, για να διασφαλίσετε το ίδιο βιοτικό επίπεδο.
Με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Πίστης, σας παρέχεται η σύνταξη στο ποσό που επιθυμείτε, είτε με δική σας εφάπαξ κατάθεση είτε με προγραμματισμένη μηνιαία αποταμίευση, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε μια ευχάριστη ζωή, χωρίς περιορισμούς και στερήσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Η υγεία σας είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της ζωής σας.
Οι συνέπειες από την απώλειά της δεν είναι μόνο ο φυσικός, άδικος πόνος αλλά και το άγχος, η αγωνία για την αντιμετώπιση των εξόδων που χρειάζονται για την αποκατάστασή της.
Αυτό που επιθυμείτε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές είναι η άμεση και ανθρώπινη αντιμετώπιση στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον και η οικονομική στήριξη για την αντιμετώπιση των εξόδων που θα χρειαστεί να πληρωθούν.
Για το πιο πολύτιμο αγαθό, για την υγεία σας, η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει δημιουργήσει ένα σύνολο προγραμμάτων ασφάλειας υγείας με ένα πλήθος καλύψεων όπως πλήρης νοσοκομειακή περίθαλψη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θέση νοσηλείας της επιλογής σας, ετήσιο πλήρες check up, επίδομα τοκετού, απεριόριστες διαγνωστικές και ιατρικές επισκέψεις.
Τα προγράμματα ασφάλειας υγείας της Ευρωπαϊκής Πίστης είναι έτσι διαμορφωμένα ώστε να σας παρέχουν την καλύτερη δυνατή προστασία, σε συνδυασμό με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών και την καλύτερη τιμή.
                                 MegaGare 100 
-Απεριοριστο ποσο καλυψης για νοσηλεια στην Ελλαδα
-Καλυψη 100% των δαπανων στα συμβεβλημενα νοσηλευτικα ιδρυματα
-Καλυψη 100% των λογικων και συνηθων δαπανων στα μη συμβεβλημενα νοσηλευτικα ιδρυματα
-Καλυψη 100% των εξοδων στα Δημοσια νοσηλευτικα ιδρυματα
-Καλυψη 80% των εξοδων στα νοσηλευτικα του εξωτερικου
ΠΑΡΟΧΕΣ που καλυπτονται
1-ΕΞΟΔΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
2-ΕΞΟΔΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΑΜΒΑΣΗΣ
3-ΕΞΟΔΑ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΙΑΤΡΟΥ
4-ΕΞΟΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
5-ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ
6-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
7-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΕΛΑΤΗ
8-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
9-ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ,ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΕΛΑΤΗ(ακομα κι αν χρησιμοποιησει πληρως τονκυριο ασφαλιστικο του φορεα)
-ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
-ΠΟΛΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 64 - AΘΗΝΑ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-3800421
ΚΙΝΗΤΟ: 6940780222
Ε-MAIL: mairyvasileiou@gmail.com 

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ

Πότε θα καταβληθεί το εφάπαξ στο δημόσιο
Ημερομηνία παραλαβής πράξης Αριθμός πράξεων Πιθανή ημ/νία διεκπεραίωσης
8-Ιαν-10 219 1ο τρίμηνο 2012
20-Ιαν-10 683 2ο τρίμηνο 2012
4-Φεβ-10 381 2ο τρίμηνο 2012
22-Φεβ-10 644 2ο τρίμηνο 2012
5-Μαρ-10 85 3ο τρίμηνο 2012
22-Μαρ-10 647 3ο τρίμηνο 2012
6-Απρ-10 232 3ο τρίμηνο 2012
20-Απρ-10 569 3ο τρίμηνο 2012
4-Μαϊ-10 408 4ο τρίμηνο 2012
21-Μαϊ-10 640 4ο τρίμηνο 2012
4-Ιουν-10 310 4ο τρίμηνο 2012
18-Ιουν-10 660 1ο τρίμηνο 2013
5-Ιουλ-10 418 1ο τρίμηνο 2013
20-Ιουλ-10 615 1ο τρίμηνο 2013
5-Αυγ-10 529 2ο τρίμηνο 2013
20-Αυγ 344 2ο τρίμηνο 2013
6-Σεπ-10 539 2ο τρίμηνο 2013
20-Σεπ-10 825 3ο τρίμηνο 2013
4-Οκτ-10 856 3ο-4ο τρίμηνο 2013
20-Οκτ-10 1.254 4ο τρίμηνο 2013

ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΔΕ)
Ετη Μέσος όρος μισθού 5ετίας Ποσό Τελικό ποσό
10 740,13 9.074,22 7.259,38
11 750,94 10.110,73 8.088,58
12 767 11.239,10 8.991,28
13 777,82 12.328,39 9.862,71
14 794,07 13.523,70 10.818,96
15 804,89 14.655,87 11.724.70
16 821,09 15.924,98 12.739,98
17 831,9 17.119,79 13.695,83
18 847,96 18.440,66 14.752,53
19 858,77 19.688,10 15.750,48
20 874,97 21.076,05 16.860,84
21 885,79 22.376,52 17.901,22
22 902,05 23.830,41 19.064,33
23 912,86 25.183,51 20.146,81
24 928,86 26.695,32 21.356,26
25 939,68 28.101,27 22.481,02
26 955,94 29.684,27 23.747,42
27 966,75 31.142,83 24.914,26
28 982,95 32.788,68 26.230,94
29 993,77 34.300,35 27.440,28
30 1.010,03 36.012,66 28.810,13
31 1.020,85 37.577,22 30.061,78
32 1.036,90 39.346,94 31.477,55
33 1.047,72 40.964,15 32.771,32
34 10.639,92 42.803,44 34.242,75
35 1.074,74 44.473,47 35.578,78
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΤΕ)
Ετη Μέσος όρος μισθού 5ετίας Ποσό Τελικό ποσό
10 865,35 10.433,59 8.346,87
11 877,96 11.627,53 9.302,02
12 987,02 12.932,88 10.346,30
13 909,63 14.188,58 11.350,86
14 928,63 15.568,77 12.455,02
15 941,25 16.886,33 13.509,06
16 960,11 18.339,67 14.671,74
17 972,92 19.722,31 15.777,85
18 991,98 21.254,89 17.003,91
19 1.004,60 22.696,02 18.156,82
20 1.023,20 24.294,39 19.435,51
21 1.035,82 25.796,81 20.637,45
22 1.055,07 27.484,98 21.987,98
23 1.067,69 29.049,39 23.239,51
24 1.086,55 30.803,79 24.643,03
25 1.099,17 32.429,79 25.943,83
26 1.118,17 34.264,26 27.411,41
27 1.130,98 35.956,55 28.765,24
28 1.149,64 37.855,47 30.284,38
29 1.162,06 39.598,46 31.678,77
30 1.181,12 41.584,66 33.267,73
31 1.193,94 43.402,26 34.721,81
32 1.212,94 45.462,36 36.369,89
33 1.225,56 47.335,17 37.868,14
34 1.244,41 49.465,32 39.572,26
35 1.257,24 51.407,67 41.126,14
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΠΕ)
Ετη Μέσος όρος μισθού 5ετίας Ποσό Τελικό ποσό
10 970,96 11.580,08 9.264,06
11 984,98 12.905 10.324,00
12 1.006,38 14.357,52 11.486,02
13 1.020,60 15.754,66 12.603,73
14 1.041,07 17.289,52 13.831,62
15 1.056,07 18.756,04 15.004,83
16 1.077,13 20.372,24 16.297,79
17 1.091,15 21,904,25 17.523,40
18 1.112,40 23.607,97 18.886,38
19 1.126,62 25.212,83 20.170,26
20 1.147,82 27.000,11 21.600,09
21 1.162,04 28.674,29 22.939,43
22 1.183,30 30.547,48 24.437,98
23 1.197,32 32.286,07 25.828,86
24 1.218,18 34.233,30 27.386,64
25 1.232,40 36.045,61 28.836,49
26 1.253,65 38.087,22 30.469,78
27 1.267,87 39.968,92 31.975,14
28 1.289,07 42.093,66 33.674,93
29 1.303,09 44.038,38 35.230,70
30 1.324,35 46.249,33 36.999,46
31 1.338,57 48.269,52 38.615,62
32 1.359,83 50.565,16 40.452,13
33 1.374,05 52.654,73 42.123,78
34 1.395,05 55.025,44 44.020,35
35 1.409,07 57.176,54 45.741,23
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΥΕ)
Ετη Μέσος όρος μισθού 5ετίας Ποσό Τελικό ποσό
10 1.016,03 12.069,35 9.655,48
11 1.031,05 13.455 10.764,00
12 1.053,05 14.965,49 11.972,39
13 1.067,67 16.418 13.134,40
14 1.089,92 18.020,10 14.416,08
15 1.104,74 19.548 15.638,40
16 1.127,00 21.238 16.990,40
17 1.141,82 22.839 18.271,20
18 1.163,87 24.613,72 19.690,98
19 1.178,69 26.286 21.028,80
20 1.200,75 28.149,31 22.519,45
21 1.215,57 29.894 23.915,20
22 1.237,97 31.853,17 25.482,54
23 1.252,79 33.671 26.936,80
24 1.274,85 35.709,79 28.567,83
25 1.289,67 37.599,90 30.079,92
26 1.311,92 39.731,91 31.785,53
27 1.326,94 41.700,31 33.360,25
28 1.349,00 43.915,31 35.132,25
29 1.363,62 45.943,99 36.755,19
30 1.385,82 48.251 38.600,80
31 1.400,64 50.358,38 40.286,70
32 1.422,90 52.756,13 42.204,90
33 1.437,72 54.935,68 43.948,54
34 1.459,78 57.414,63 45.931,70
35 1.474,60 59.666,39 47.733,11
* Μετά τη μείωση 20% για όσους υποβάλουν αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.
Κ. ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
http://www.ethnos.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ