ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012





Από 2 έως 12 χρόνια αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης

Από 2 έως και 12 χρόνια θα χρειαστεί να παραμείνουν στην εργασία τους ή να αναμένουν για να εισπράξουν τη σύνταξη (κύρια + επικουρική), συμπληρώνοντας τα νέα αυξημένα όρια (ηλικία ή έτη ασφάλισης), όσοι ασφαλισμένοι και ασφαλισμένες θεμελιώνουν από την 1/1/2013 και μετά συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
  Με το νέο Ασφαλιστικό:
[1] Για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από την 1/1/2013 θα ισχύει ως γενικό όριο ηλικίας το 67ο έτος με 15 έτη ασφάλισης και εναλλακτικά το 62ο, εφόσον συμπληρώνονται 40 έτη ασφάλισης.
[2] Στις περιπτώσεις θεμελίωσης δικαιώματος συνταξιοδότησης από 1/1/2013 και μετά, θα εφαρμόζονται «αυτόματα» τα όρια που θα ίσχυαν από 1/1/2015 και, ταυτόχρονα, επιπλέον 2 έτη με αποτέλεσμα η τελική αύξηση να είναι όχι... 2, αλλά, για αρκετές ομάδες ασφαλισμένων 3 έτη (οι 11.100 ημέρες ασφάλισης γίνονται 12.000 και το όριο ηλικίας 62 από 59), 5 έτη (με 4.500 ημέρες ασφάλισης το 2013 θα απαιτείται η συμπλήρωση ηλικίας 67 ετών αντί των 62 που ισχύει φέτος), 7 έτη (για μητέρες ανηλίκων με 5.500 ημέρες ασφάλισης το όριο αυξάνεται στα 67 από τα 60 για πλήρη σύνταξη και στα 62 από τα 55 για μειωμένη).
[3] Χαμηλότερα όρια (παρά τη γενική αύξηση κατά 2 έτη) θα ισχύουν για ειδικές κατηγορίες όπως τους οικοδόμους (με 4.500 ημέρες ασφάλισης οι άνδρες στα 60 από τα 58 και οι γυναίκες στα 55 από 53), τους εργαζόμενους σε υπόγειες στοές μεταλλείων ? λιγνιτωρυχείων (στα 52 από τα 50) ή στην επιφάνεια μεταλλείων - λιγνιτωρυχείων (στα 62 από τα 60 οι άνδρες και στα 57 από τα 55 οι γυναίκες), τους χορευτές (στα 50 από τα 48 με 4.500 ημέρες ασφάλισης), τους ηθοποιούς μελοδραματικού θεάτρου και μουσικού πνευστών οργάνων (στα 52 από τα 50) του ηθοποιούς θεάτρου πρόζας, μουσικών τεχνικών θεάτρου και κινηματογράφου (με 4.500 ημέρες ασφάλισης στα 62 οι άνδρες και στα 57 οι γυναίκες) και παλαιοί ασφαλισμένοι σε ειδικά ταμεία.
 [4] Το ελάχιστο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης λόγω γήρατος από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ.) των 50 ετών αυξάνεται στο 52ο έτος προστιθεμένων δύο ετών από 1-1-2013. Από την ίδια ημερομηνία ο ελάχιστος απαιτούμενος για τη συνταξιοδότηση αριθμός 70 που προκύπτει ως άθροισμα των ετών συνθετικής ναυτικής υπηρεσίας και των ετών της ηλικίας του ασφαλισμένου, διαμορφώνεται στον αριθμό 72.
Ποιοι εξαιρούνται
Από την αύξηση των ορίων ηλικίας ή /και του χρόνου ασφάλισης εξαιρούνται, εκτός από όσους θεμελιώνουν έως τις 31/12/2012 συνταξιοδοτικά δικαιώματα (ακόμη και με αναγνώριση πλασματικών ετών), οι ασφαλισμένες που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ως μητέρες τέκνων ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία και οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων, οι ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας του ν. 4024/2011 και παλαιοί (πριν από το '83) ασφαλισμένοι οι οποίοι είτε δεν είχαν όριο ηλικίας είτε είχαν συμπληρώσει 37ετία έως τις 31/12/2010.
 www.imerisia.gr

ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ



«Ψαλίδι» 5% έως 15% στις συντάξεις πάνω απο 1.000 €

  • Από τη νέα χρονιά θα μειωθούν οι αποδοχές 2,6 εκατ. συνταξιούχων
Αύξηση των ορίων ηλικίας, τουλάχιστον κατά μία διετία, κατάργηση των δώρων και απώλεια ακόμα και δύο συντάξεων τοΝ χρόνο προβλέπει το πακέτο μέτρων, που θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2013. Στους μεγάλους χαμένους είναι όσοι παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ σύνταξη, οι μητέρες ανηλίκων αλλά και όσοι θέλουν να αποχωρήσουν με 35ετία.
2.6 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται από τη νέα χρονιά, καθώς καταργούνται τα δώρα και το επίδομα αδείας. Τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν 900.000 άτομα που παίρνουν πάνω από 1.000 σύνταξη (άθροισμα κύριας και επικουρικής), καθώς μπαίνει νέα εισφορά από 5% έως 20%.
Στην καλύτερη περίπτωση οι συνταξιούχοι θα χάσουν 800 ευρώ τον χρόνο από την κατάργηση των δώρων στις κύριες συντάξεις. Οσοι παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ μπορεί να χάσουν ακόμα και δύο συντάξεις ετησίως.
Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:
  • Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος άνω των 1.000,01 και έως 1.500.00 ευρώ μειώνεται στο σύνολο του ποσού κατά 5%. Το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ.
  • Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 έως 2.000,00 ευρώ μειώνεται κατά 10%, ενώ δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ.
  • Για ποσά από 2.000,01 έως 3.000 ευρώ η μείωση είναι 15%, με το εναπομεένον ποσό να μην υπολείπεται των 1.800,01 ευρώ.
  • Για ποσά σύνταξης άνω των 3.000,01 ευρώ η μείωση είναι 20%, με το εναπομεένον ποσό να μην υπολείπεται τωντων 2.550,01 ευρώ.

«Έκδοση αποφάσεων προσωρινής σύνταξης στις περιπτώσεις που αναγνωρίζεται πλασματικός χρόνος για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος»

Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 38 του Ν. 3996/2011 (σχετική
η αρ. 84/2011 εγκύκλιος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), δεν προβλέπεται η έκδοση αποφάσεων προσωρινής σύνταξης, μεταξύ άλλων, και στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η προηγούμενη αναγνώριση χρόνων ασφάλισης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. 
 Λαμβάνοντας υπόψη όμως ότι:
 α) πλέον μεγάλος αριθμός υποψήφιων συνταξιούχων αναγνωρίζει πλασματικούς χρόνους προκειμένου να θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης,
β) λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η άμεση εξόφληση (εφάπαξ) των οφειλών της εξαγοράς, και
γ) ο χρόνος αναμονής για την έκδοση οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης δεν είναι σύντομος,

θεωρούμε ότι είναι επιτρεπτό να εκδίδεται απόφαση προσωρινής σύνταξης στις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί αποφάσεις αναγνώρισης πλασματικών χρόνων και η εξόφληση της οφειλής δεν γίνεται εφάπαξ αλλά ζητείται παρακράτηση από τη μηνιαία σύνταξη.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΓΟΝΕΑΣ

Ασφαλιστικός Γονέας: Η πρώτη ασφάλεια… αγάπης!
Ο Ασφαλιστικός Γονέας είναι μια πρωτοποριακή ασφάλιση που προσφέρει χωρίς κόστος τα καθημερινά ψώνια στην οικογένειά σας, στην περίπτωση που εσείς ως φυσικός γονέας δεν θα μπορείτε να εκπληρώσετε αυτή την αποστολή, εξαιτίας νοσηλείας ή απώλειας ζωής σας από ατύχημα.
Έτσι, με τις αγορές που κάνετε εσείς ή/και η οικογένειά σας από συμβεβλημένες με την Ευρωπαϊκή Πίστη επιχειρήσεις, διασφαλίζετε ότι σε περίπτωση απώλειας ζωής σας από ατύχημα η οικογένειά σας εξασφαλίζει για ένα έτος τις καθημερινές της αγορές και σε περίπτωση νοσηλείας σας από ατύχημα η οικογένειά σας εξασφαλίζει τις αγορές που αντιστοιχούν στις ημέρες νοσηλείας σας. Και στις δύο περιπτώσεις, το ανώτατο όριο κάλυψης διαμορφώνεται στα € 1.500 μηνιαίως ή στα € 18.000 τον χρόνο.
Επιπρόσθετα, εάν είστε ή εάν γίνετε στο μέλλον ασφαλιζόμενος μας σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, θα σας επιστρέφουμε τα ασφάλιστρα  μέχρι και στο 90% αυτών, ανάλογα με το ύψος των αγορών σας.
Ο Ασφαλιστικός Γονέας προσφέρεται μόνο και αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Πίστη και είναι πράξη αλληλεγγύης προς την Ελληνική κοινωνία.

Πόσο κοστίζει

Τίποτα απολύτως.Προσφέρεται από την Ευρωπαϊκή Πίστη χωρίς κόστος για εσάς, εφόσον είστε ηλικίας από 18 έως 70 ετών.

Πώς λειτουργεί
Ο Ασφαλιστικός Γονέας είναι το μόνο πρόγραμμα σε σχήμα κάρτας που φροντίζει την οικογένειά σας, όσο πραγματοποιείτε τις αγορές, που ούτως ή άλλως θα κάνατε, από συμβεβλημένες με την Ευρωπαϊκή Πίστη επιχειρήσεις! Είτε κάνετε τις καθημερινές σας αγορές στο Super Market, είτε κάποια μεγάλη αγορά, είτε ένα δώρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα μέλη της οικογένειάς σας!
Ακολουθείστε τα εξής απλά βήματα:
  1. Πραγματοποιήστε τις αγορές σας από ένα συμβεβλημένο Super Market ή από οποιαδήποτε άλλη συμβεβλημένη επιχείρηση που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Πίστη.
  2. Πληρώστε στο ταμείο της συμβεβλημένης επιχείρησης.
  3. Δώστε την κάρτα Ασφαλιστικός Γονέας - Lifecard για να σας την ενημερώσει ο υπάλληλος.
  4. Η αγορά σας καταχωρήθηκε!
Κάθε φορά που κάνετε τις αγορές σας από τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις και δίνετε την κάρτα Ασφαλιστικός Γονέας - Lifecard, αυξάνετε τόσο το ύψος των αγορών που μπορεί να κάνει η οικογένειά σας σε περίπτωση νοσοκομειακής περίθαλψης από ατύχημα ή απώλειας ζωής σας από ατύχημα, όσο και την επιστροφή των ασφαλίστρων σε κάθε υπάρχον η μελλοντικό συμβόλαιό σας στην Ευρωπαϊκή Πίστη. 
Λόγοι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα
  1. Γιατί δεν σας κοστίζει τίποτα απολύτως.
  2. Γιατί εξασφαλίζει ψώνια χωρίς κόστος στην οικογένειά σας, σε περίπτωση νοσοκομειακής περίθαλψης από ατύχημα ή απώλειας ζωής σας από ατύχημα.
  3. Γιατί είναι πολύτιμος οικονομικά, όπως και ο φυσικός γονέας για τα καθημερινά σας ψώνια.
  4. Γιατί σας επιστρέφει ένα σημαντικό μέρος των ασφαλίστρων που καταβάλλετε για οποιοδήποτε υπάρχον ή μελλοντικό ασφαλιστήριό σας στην Ευρωπαϊκή Πίστη
  Πώς μπορείτε να το αποκτήσετε

Αν είστε από 18 έως 70 ετών, μπορείτε να εξασφαλίσετε εύκολα και απλά τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα Ασφαλιστικός Γονέας για να παραλάβετε την κάρτα σας και να ξεκινήσετε άμεσα τις αγορές σας στις συμβεβλημένες επιχειρήσεις.
 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΙΡΗ(Ασφαλιστική Σύμβουλο)

Διεύθυνση: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 64 - AΘΗΝΑ
Τηλ.επικοινωνία: 210-3800421,431(14.00-16.00)
Κινητό: 6940780222
E-mail: diekperaiwsi@gmail.com
Facebook:https://www.facebook.com/pages/ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

240 σελίδες μόνο περικοπές! Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

- Ένας μισθός και μια σύνταξη χάνονται από τα δώρα
- Όλες οι μειώσεις για μισθωτούς - συνταξιούχους ανάλογα το εισόδημα
- Μέχρι 1.900 ευρώ οι μισθοί στις ΔΕΚΟ
- Τέλος στα επιδόματα, τι απομένει και για ποιους
- Ανοίγουν άμεσα όλα τα κλειστά επαγγέλματα

Από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ως τους μισθούς των ΔΕΚΟ και τα δώρα, μόνο περικοπές περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα για τους μκισθωτούς.

Αναλυτικά για τους μισθούς στο Δημόσιο:
- Καταργούνται, από 1/1/2013, τα επιδόματα εορτών και αδείας για όλους τους λειτουργούς και υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, και των ΟΤΑ. Με τις ίδιες διατάξεις, καταργούνται τα επιδόματα εορτών και αδείας και για όλους τους υπαλλήλους και τους μισθωτούς των ΝΠΙΔ.
-Αναστέλλεται, από 1/1/2013 και έως το τέλος του 2016, η χορήγηση των Κινήτρων Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και των Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ) στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.
-Ισχύουν, αναδρομικά από 1/8/2012, οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, οι οποίες κυμαίνονται από 3% έως και 27%, όσον αφορά τους βασικούς μισθούς ιατρών του ΕΣΥ, πανεπιστημιακών, ένστολων , διπλωματών και δικαστικών. Επίσης, «ψαλιδίζονται» και τα επιδόματα που λαμβάνουν. Επιπλέον, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθορισθεί ο χρόνος και ο τρόπος επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών, λόγω της εφαρμογής των διατάξεων που προβλέπουν την περικοπή των αποδοχών των αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια.
-Τίθενται τα 1.900 ευρώ τον μήνα, ως ανώτατο πλαφόν για όλους τους εργαζόμενους σε φορείς και οργανισμούς της Γενικής Κυβέρνησης.
-Μειώνεται κατά 50% η αντιμισθία των προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Η μείωση αυτή, επεκτείνεται αυτομάτως και στην αντιμισθία των συμπαραστατών του δημότη και της επιχείρησης και των περιφερειακών συμπαραστατών του πολίτη και της επιχείρησης.
-Καταργείται και η καταβολή αποζημίωσης στους αιρετούς από τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, των οικονομικών επιτροπών των δήμων, των επιτροπών ποιότητας ζωής των δήμων και των λοιπών επιτροπών των Δημοτικών Συμβουλίων, καθώς και των διοικητικών επιτροπών του άρθρου 164 του ν.382/2010.
-Μειώνονται εκ νέου οι αποδοχές των γενικών γραμματέων υπουργείων, των γενικών γραμματέων αποκεντρωμένων διοικήσεων, καθώς και των ειδικών γραμματέων υπουργείων.
-Προβλέπεται η πλήρης ένταξη των υπαλλήλων της ΕΥΠ και της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου.
-Καταργείται, από 1/1/2013, το χρονοεπίδομα που καταβάλλεται στους δικηγόρους με έμμισθη εντολή του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. 
Οι περικοπές στις συντάξεις:

Πόσα λεφτά θα παίρνουν οι συνταξιούχοι με τις νέες μειώσεις - Αναλυτικά παραδείγματα

 Προσοχή: οι μειώσεις γίνονται στο άθροισμα των συντάξεων. 
Χάνεται τουλάχιστον μία σύνταξη το χρόνο. 
 Τα μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και θα τεθούν προς ψήφιση αύριο στη Βουλή είναι οδυνηρά και εξοντωτικά για το σύνολο του πληθυσμού και κυρίως για τους συνταξιούχους.
Οι μειώσεις γίνονται στο άθροισμα των συντάξεων, δηλαδή και στην κύρια και στην επικουρική και είναι κλιμακωτές ανάλογα με το ύψος τους

Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 1000,01 έως 1500 ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 5%. 
Πιο συγκεκριμένα:

- Κύρια σύνταξη 700 ευρώ και επικουρική 302 ευρώ σύνολο 1.002 ευρώ. Με τη μείωση του 5% ο συνταξιούχος θα παίρνει 951,9 ευρώ το μήνα, δηλαδή 50,01 ευρώ λιγότερα.
- Κύρια σύνταξη 800 ευρώ και επικουρική 400 ευρώ σύνολο 1.200 ευρώ. Με τη μείωση του 5% ο συνταξιούχος θα παίρνει 1.140 ευρώ το μήνα, δηλαδή 60 ευρώ λιγότερα.

Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 1.500,01 έως 2000 ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 10%. 
Πιο συγκεκριμένα:
- Κύρια σύνταξη 1200 ευρώ και επικουρική 305 ευρώ σύνολο 1505 ευρώ. Με τη μείωση του 10% ο συνταξιούχος θα παίρνει 1.351,8 ευρώ το μήνα, δηλαδή 150,02 ευρώ λιγότερα.

- Κύρια σύνταξη 1600 ευρώ και επικουρική 350 ευρώ σύνολο 1950 ευρώ. Με τη μείωση του 10% ο συνταξιούχος θα παίρνει 1755 ευρώ το μήνα, δηλαδή 195 ευρώ λιγότερα.

Πήραν πίσω το ψαλίδι στις συντάξεις αναπήρων -Κόβονται περισσότερο οι συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ

Μετά από ένα έντονο παρασκήνιο και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, τελικά η κυβέρνηση έκανε πίσω και απέσυρε την τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα υπήρχαν περικοπές στις συντάξεις των ατόμων με βαριά αναπηρία που σημαίνει ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω.

Είχε προηγηθεί ένα απίστευτο παρασκήνιο με μία ομάδα βουλευτών να συναντιώνται στη Βουλή με τον κ. Στουρνάρα και να του θέτουν το θέμα με επιμονή. Μάλιστα, από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουκουλόπουλος απείλησε την κυβέρνηση να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο εάν δεν αποσυρθεί το συγκεκριμένο "ψαλίδι" στις συντάξεις.
Χωρίς απειλές αλλά κάλεσμα στη κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών, να δείξει «απόλυτη ευαισθησία» και να προστατεύσει αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως τα άτομα με ολική αναπηρία, απηύθυνε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ-Αυστηρότερα κριτήρια προβλέπονται για τη χορήγηση σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες και στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Αυστηρότερα κριτήρια προβλέπονται για τη χορήγηση σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες και στους ανασφάλιστους υπερήλικες. Παράλληλα αλλαγές υπάρχουν και στο καθεστώς που ισχύει για τους βουλευτές και τους άλλους αιρετούς, οι οποίοι θα παίρνουν μία σύνταξη.
Συγκεκριμένα στο τελικό πακέτο μέτρων προβλέπονται τα εξής:
1 Το συνολικό ποσό σύνταξης ή συντάξεων που λαμβάνουν οι άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες από το Δημόσιο, των οποίων το συνταξιοδοτικό δικαίωμα γεννήθηκε πριν από το ν 3865/2010 δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 720 ευρώ. Η καταβολή της σύνταξης αναστέλλεται αν όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση έχουν και άλλα εισοδήματα εκτός από τη σύνταξη που υπερβαίνει το ποσό αυτό. Το «τίμημα» για τις ασφαλισμένες είναι 49.3 εκατομμύρια ευρώ.
2 Τα κριτήρια για τη χορήγηση σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες γίνονται αυστηρότερα. Ειδικότερα η σύνταξη (360 ευρώ από τον ΟΓΑ) θα καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας και ύστερα από 20ετή μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές (ατομικό, οικογενειακό, τεκμαρτό κ.ά.) που να ξεπερνούν τα 4.320 ευρώ τον χρόνο.
3 Οι δικαιούχοι βουλευτικής σύνταξης ή χορηγίας αιρετού οργάνου των ΟΤΑ εφόσον λαμβάνουν και άλλη σύνταξη από το Δημόσιο επιλέγουν είτε την καταβολή της βουλευτικής σύνταξης είτε την καταβολή της άλλης σύνταξης.
www.ethnos.gr

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ- Μειώσεις 3 ταχυτήτων στις συντάξεις

Mεταξύ 5% και 15% θα κλιμακώνονται οι περικοπές των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, όπως προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Για τον υπολογισμό τους θα συνυπολογίζεται τόσο η κύρια όσο και η επικουρική σύνταξη. Οι μειώσεις ξεκινούν από το πρώτο ευρώ

Μείωση των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ και κατάργηση των δώρων σε όλα τα Ταμεία προβλέπει το τελικό πακέτο μέτρων για το ασφαλιστικό, το οποίο κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Η νέα εισφορά στις συντάξεις τελικά θα κυμαίνεται από 5% έως 15% (και όχι μέχρι 25% όπως αρχικά είχε υπολογιστεί), ενώ πρόσθετες ρυθμίσεις προβλέπονται για ειδικές ομάδες ασφαλισμένων (π.χ. άγαμες θυγατέρες, ανασφάλιστοι υπερήλικες).
Στο «μέτωπο» των συντάξεων προβλέπονται τα εξής:
  • Για ποσά από 1.000,01 έως 1.500 μείωση του συνόλου του ποσού κατά 5%. Το τελικό ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ. Για παράδειγμα συνταξιούχος που παίρνει 1.020 ευρώ θα έπρεπε να χάσει 51 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο η περικοπή θα είναι 20 ευρώ για να μην πέσει κάτω από το όριο των 1.000 ευρώ.
  • Για ποσά από 1.500,01 έως 2.000 ευρώ μείωση του συνόλου του ποσού κατά 10%. Το τελικό ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ.
  • Για ποσά πάνω από 2.000,01 ευρώ μείωση του συνόλου του ποσού κατά 15%. Το τελικό ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.800,01 ευρώ.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- Δύο τρόποι υπολογισμού για την κύρια

Σύνθετο είναι το «παζλ» για τη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που ανοίγουν την πόρτα εξόδου δικαιούνται κύρια σύνταξη, επικουρική, μέρισμα και εφάπαξ βοήθημα.

Οσον αφορά την κύρια σύνταξη, ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως με διαφορετικό τρόπο υπολογίζονται τα έτη ασφάλισης που έχουν διανυθεί μέχρι το τέλος του 2007 και με άλλο τρόπο όσα χρόνια συμπληρώνονται μετά το 2008. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία σταδιακά το ποσοστό αναπλήρωσης μειώνεται από το 80% στο 70%.
Παράλληλα οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται επικουρική σύνταξη από το ΤΕΑΔΥ, η οποία κατά μέσον όρο φτάνει τα 200 ευρώ. Τα μερίσματα χορηγούνται από το Μετοχικό Ταμείο και μετά τις περικοπές κατά μέσον όρο διαμορφώνονται στα 152 ευρώ.
Τέλος, διπλή είναι η μείωση στο καταβαλλόμενο εφάπαξ, με τις απώλειες να φτάνουν έως και τα 23.000 ευρώ. Ειδικότερα, το βοήθημα μειώθηκε πέρυσι κατά 20% και τώρα θα υπάρξει και νέα περικοπή κατά 22,67%.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

LifeCard Credit

 

Αποκτήστε την πρωτοποριακή κάρτα - ασφάλιση

Η Ευρωπαϊκή Πίστη σας προσφέρει την πρωτοποριακή κάρτα - ασφάλιση Ευρωπαϊκή Πίστη LifeCard Credit, με την οποία μπορείτε να εξοφλείτε τα ασφάλιστρά σας έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις και παράλληλα να έχετε ένα πλήθος από προνόμια που δεν θα βρείτε αλλού.

Tα πλεονεκτήματα που σας παρέχει η Ευρωπαϊκή Πίστη LifeCard Credit είναι:
  • Μηδέν συνδρομή, δωρεάν, για πάντα.
  • Δυνατότητα εξόφλησης των ετήσιων ασφαλίστρων σας έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
  • Δυνατότητα επιστροφής των ασφαλίστρων σας, έως και 90%, πραγματοποιώντας τις αγορές σας από τις συμβεβλημένες με την Ευρωπαϊκή Πίστη επιχειρήσεις.
  • Δωρεάν αγορές ίσης αξίας με αυτές που έχετε κάνει από τις συμβεβλημένες με τη Lifecard Credit επιχειρήσεις, μέχρι € 6000 ετησίως σε περίπτωση Νοσοκομειακής Περίθαλψης σας από ατύχημα.
  • Πληρωμή του υπολοίπου της κάρτας σας από την Ευρωπαϊκή Πίστη, μέχρι € 1000 σε περίπτωση απώλειας ζωής από ατύχημα.
  • Έκπτωση στα ασφάλιστρα σας 10%.

LifeCard Visa

Εξοφλείστε τα ασφάλιστρά σας έως και σε 12 άτοκες δόσεις



Η Ευρωπαϊκή Πίστη σας προσφέρει την πρωτοποριακή πιστωτική κάρτα - ασφάλιση Ευρωπαϊκή Πίστη LifeCard Visa, η οποία διευκολύνει τις καθημερινές σας συναλλαγές και παράλληλα σας προσφέρει ένα πλήθος από προνόμια που δεν θα βρείτε αλλού.

Τα πλεονεκτήματα που σας παρέχει η Ευρωπαϊκή Πίστη LifeCard Visa είναι:
  • Μηδέν συνδρομή, δωρεάν, για πάντα.
  • Δυνατότητα εξόφλησης των ετήσιων ασφαλίστρων σας, έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
  • Επιστροφή 1% σε κάθε συναλλαγή που κάνετε (πέραν των συνήθων εκπτώσεων που γίνονται από τις επιχειρήσεις στους κατόχους καρτών), η οποία περνάει αυτόματα ως έκπτωση στα ασφάλιστρά σας στην Ευρωπαϊκή Πίστη, μειώνοντάς τα έως και 90%.
  • Δωρεάν αγορές ίσης αξίας με αυτές που έχετε πραγματοποιήσει σε προηγούμενο ίσο διάστημα με την Ευρωπαϊκή Πίστη Life Card Visa, σε περίπτωση Νοσοκομειακής Περίθαλψης από ατύχημα και μέχρι € 6000 ετησίως.
  • Εξόφληση του υπολοίπου της κάρτας σε περίπτωση απώλειας ζωής από ατύχημα μέχρι € 1000.
  • Δυνατότητα μεταφοράς υπολοίπου από πιστωτική κάρτα άλλης τράπεζας με προνομιακό επιτόκιο 6,9% μέχρι την αποπληρωμή του υπολοίπου.
  • Έκπτωση στα ασφάλιστρα σας 10%.

Επιστροφή Ασφαλίστρων LifeCard


Η Ευρωπαϊκή Πίστη έχοντας ως στόχο την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της, είναι η πρώτη και η μόνη ασφαλιστική εταιρία που επιβραβεύει τους ασφαλισμένους της επιστρέφοντάς τους ασφάλιστρα, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα δικαίωμα δωρεάν αγορών με την κάρτα Επιστροφής Ασφαλίστρων & Δωρεάν Αγορών LifeCard.

Τα πλεονεκτήματα της LifeCard είναι:

  • Σας παρέχεται δωρεάν με κάθε συμβόλαιό σας στην Ευρωπαϊκή Πίστη, καθώς δεν είναι πιστωτική κάρτα.
  • Σας επιστρέφει ασφάλιστρα σε ετήσια βάση, ανάλογα με το ύψος των αγορών σας.
  • Σας παρέχει την δυνατότητα να πραγματοποιείτε τις αγορές σας σε περισσότερα απο 500 συμβεβλημένα καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και να έχετε επιστροφή στα ασφάλιστρά σας.
  • Σας παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν αγορών ίσης αξίας με αυτές που έχετε κάνει από τις συμβεβλημένες με τη Lifecard επιχειρήσεις, μέχρι € 6.000 ετησίως σε περίπτωση Νοσοκομειακής Περίθαλψης σας από ατύχημα.

Ασφάλεια αυτοκινήτου


Αποκτήστε online την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, γρήγορα και απλά, κερδίστε 5% έκπτωση στα ασφάλιστρά σας με πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας και οδηγείστε με ασφάλεια.

Ποιότητα Ζωής


Η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρία που αντιμετωπίζει, μέσω του συστήματος προστασίας ποιότητας ζωής EasyLife Plus, θέματα που συνδέονται με τα καθημερινά προβλήματά σας, με τα "μικρά" και "ασήμαντα" που στην πράξη αποδεικνύονται μεγάλα και σημαντικά, γιατί σας μολύνουν τα συναισθήματα, σας χαλάνε την καρδιά και σας φέρνουν καθημερινά σε δύσκολη θέση.
Η online ασφάλιση ποιότητας ζωής EasyLife Plus της Ευρωπαϊκής Πίστης, σας εξασφαλίζει:
  • Οδική και ταξιδιωτική βοήθεια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (πανελλαδική κάλυψη).
  • Νομική Προστασία στις διεκδικήσεις σας σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων (πανελλαδική κάλυψη).
  • Τεχνική βοήθεια στο σπίτι και στο γραφείο με όλες τις ειδικότητες τεχνικών (με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο επισκέψεων) (η κάλυψη παρέχεται μόνο στο Νομό Αττικής).
  • Ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια στο σπίτι και στο γραφείο (η κάλυψη παρέχεται στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης).
  • Δυνατότητα εξόφλησης των ασφαλίστρων σας έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις μέσω της πιστωτικής κάρτας Ευρωπαϊκή Πίστη LifeCard Visa.
  • Δυνατότητα επιστροφής ασφαλίστρων έως και 90% με την κάρτα επιστροφής ασφαλίστρων LifeCard.

Ασφάλεια Σπιτιού


Η ανάγκη προστασίας των κόπων μιας ολόκληρης ίσως ζωής, που με μια λέξη ονομάζεται περιουσία  αποτελεί – πρέπει να αποτελεί – πρώτη προτεραιότητα κάθε ανθρώπου.
Η Ευρωπαϊκή Πίστη, σας δίνει τη δυνατότητα να την εξασφαλίσετε! Για την προστασία της κατοικίας σας από ένα πλήθος φυσικών και όχι μόνο κινδύνων, έχετε το σύστημα ολοκληρωμένης προστασίας κατοικίας Easy House.
H online ασφάλεια σπιτιού Easy House της Ευρωπαϊκής Πίστης, σας εξασφαλίζει:
  • Προστασία της κατοικίας από φωτιά, τόσο για το κτίριο όσο και για το περιεχόμενο.
  • Προστασία της κατοικίας σας από σεισμό, τόσο για το κτίριο όσο και για το περιεχόμενο.
  • Προστασία του περιεχομένου της κατοικίας σας από πλημμύρα και κλοπή.
  • Δυνατότητα εξόφλησης των ασφαλίστρων σας έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις μέσω της πιστωτικής κάρτας Ευρωπαϊκή Πίστη LifeCard Visa.
  • Δυνατότητα επιστροφής ασφαλίστρων έως και 90% με την κάρτα επιστροφής ασφαλίστρων LifeCard.

Ασφάλεια Ζωής - Προστασία Οικογένειας


Η δυνατότητά σας για την εξασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου ζωής στα αγαπημένα σας πρόσωπα δεν είναι αιώνια. Όταν η δυνατότητα αυτή πάψει να υπάρχει, για λόγους που δεν μπορείτε να προβλέψετε, τότε είναι η ώρα του συστήματος ολοκληρωμένης προστασίας οικογένειας Family Care που σας προσφέρει μόνο η Ευρωπαϊκή Πίστη.
Το online πρόγραμμα προστασίας οικογένειας Family Care της Ευρωπαϊκής Πίστης, σας εξασφαλίζει:
  • Υψηλό επίπεδο ζωής στα αγαπημένα σας πρόσωπα σε περίπτωση απώλειας ζωής σας απο ατύχημα, με την καταβολή στην οικογένειά σας του μηνιαίου εισοδήματος που έχετε προγραμματίσει.
  • Πληρωμή όλων των υποχρεώσεών σας χωρίς καμία επιβάρυνση ή ενασχόληση της οικογένειάς σας.
  • Φορολογική απαλλαγή.
  • Δυνατότητα εξόφλησης των ασφαλίστρων σας έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις μέσω της πιστωτικής κάρτας Ευρωπαϊκή Πίστη LifeCard Visa.
  • Δυνατότητα επιστροφής ασφαλίστρων έως και 90% με την κάρτα επιστροφής ασφαλίστρων LifeCard.

Συνταξιοδοτικά Προγράμματα


Αντιμετωπίστε την αβεβαιότητα και προγραμματίστε το μέλλον σας με σιγουριά και ασφάλεια.
Προνοήστε για ένα καλύτερο αύριο.
Εξασφαλίστε εγγυημένη σύνταξη και διασφαλίστε το ίδιο βιοτικό επίπεδο, με το Ιδιωτικό σύστημα Συνταξιοδότησης EasyLife, που σας προσφέρει μόνο η Ευρωπαϊκή Πίστη.
Με το EasyLife, σας παρέχεται σύνταξη στο ποσό που επιθυμείτε, είτε ως μηνιαίο εισόδημα είτε ως εφάπαξ ποσό.
Το online συνταξιοδοτικό πρόγραμμα EasyLife της Ευρωπαϊκής Πίστης, σας εξασφαλίζει:
  • Σύνταξη στα 60, υψηλότερη κατά 39% από την κατώτατη εγγυημένη σύνταξη που δίνει το κράτος, με δυνατότητα αναπροσαρμογής απεριορίστως.
  • Χωρίς κόστος με τη μέθοδο προγραμματισμένης αποταμίευσης και χωρίς τον κίνδυνο να χάσετε τις εισφορές σας σε περίπτωση μη συμπλήρωσης των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, όπως συμβαίνει στη Δημόσια ασφάλιση.
  • Μικρές ετήσιες εισφορές που δεν αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο, μέχρι και 34,7 % μικρότερες από αυτές που καταβάλλονται π.χ. στο ΙΚΑ για ίσο ποσό σύνταξης και ίση διάρκεια ασφάλισης (για παράδειγμα ένας άνδρας 25 ετών που στα 65 θα πάρει σύνταξη € 960, δίνει ετήσια εισφορά ΙΚΑ € 2.800 ενώ η αντίστοιχη ετήσια εισφορά στην Ευρωπαϊκή Πίστη είναι € 1.827).
  • Δωρεάν, χωρίς συνδρομή για πάντα, τη μοναδική πιστωτική κάρτα –ασφάλιση Ευρωπαϊκή Πίστη LifeCard Visa, με προνόμια που δεν έχει καμία άλλη κάρτα.
  • Πρόσθετα προνόμια δανεισμού, κατάθεσης εισφορών μέχρι και σε 12 άτοκες δόσεις, πρόσθετης απόδοσης της ετήσιας εισφοράς μέχρι και 90% της ετήσιας εισφοράς και φορολογική απαλλαγή.
 www.europaikipisti.gr

Ομαδική Ασφάλιση

Η κατανόηση της πολυπλοκότητας μιας ομαδικής ασφάλισης για κάθε επιχείρηση, προϋποθέτει τη συμφωνία πάνω στις εξής παραδοχές:

  • Ότι η μισθοδοσία είναι από τις μεγαλύτερες δαπάνες των επιχειρήσεων.
  • Ότι η κάθε αποχώρηση εργαζομένου και κυρίως των στελεχών είναι μεγάλη ζημιά για τις επιχειρήσεις, διότι καθένας που αποχωρεί παίρνει μαζί του και την μνήμη των εταιρικών υποθέσεων που ο αντικαταστάτης του δεν έχει.
  • Ότι είναι αδύνατον να έχει μια επιχείρηση ευχάριστα αποτελέσματα από δυσαρεστημένους ανθρώπους.
  • Ότι η ευαρέσκεια των εργαζομένων δεν έρχεται με την τήρηση των συμφωνημένων υποχρεώσεων από την επιχείρηση αλλά από κάτι πρόσθετο.

Τα ειδικότερα κίνητρα που έχει μια επιχείρηση από μια ομαδική ασφάλιση είναι ότι:
  • Προσδίδει κύρος στην εικόνα της.
  • Προσφέρει έμμεσες παροχές και αμοιβές στο προσωπικό της, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται διαρροές στελεχών και εξειδικευμένου προσωπικού, αυξάνοντας την ευαρέσκειά του προς την επιχείρηση.
  • Περιορίζει τις οικονομικές απώλειες σε περιπτώσεις ατυχημάτων και αναπληρώνει δυναμικά τις ελλείψεις της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Περιορίζει την κινητικότητα των εργαζομένων προς τον ανταγωνισμό.
  • Προσφέρει αμάχητα φορολογικά και άλλα κίνητρα προς την επιχείρηση.

Στην Ευρωπαϊκή Πίστη έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις ομαδικών ασφαλίσεων που μπορούν να εξασφαλίσουν στην επιχείρησή σας λύσεις σε τέτοιους προβληματισμούς και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην αύξηση της παραγωγικότητας του ανθρώπινου δυναμικού.
 www.europaikipisti.gr

Ασφάλεια Κτιρίου - Περιεχομένου Επιχείρησης

Η ανάγκη της απόλυτης ασφάλειας του κτιρίου και του περιεχομένου της επιχείρησής σας, από ένα πλήθος φυσικών και όχι μόνο κινδύνων, αποτελεί πλέον ένα από τα πρώτα μελήματα κάθε επιχειρηματία.
Τα προγράμματα ασφάλισης επιχείρησης δίνουν τέλος στην ανασφάλειά σας.
Κι αυτό γιατί, είναι σχεδιασμένα για να σας παρέχουν απόλυτη προστασία τόσο για το κτίριο όσο και για το περιεχόμενό του από κάθε κίνδυνο.
Τα προγράμματα ασφάλειας επιχείρησης περιλαμβάνουν ένα εύρος καλύψεων που αφορούν τόσο την προστασία της επιχείρησης από πυρκαγιά που μπορεί να προκληθεί από αμέλεια, κεραυνό, έκρηξη, βραχυκύκλωμα, δάσος, όσο και από φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες, θύελλες, καταιγίδες, χιόνι, χαλάζι, παγετός.
Επίσης παρέχουν ασφάλεια στην επιχείρησή σας από τον κίνδυνο κλοπής, ληστείας ταμείου, τρομοκρατικών ενεργειών, απεργιών, πολιτικών ταραχών, κακόβουλων βλαβών.
Οι παροχές όμως δεν σταματούν εδώ.
Τα προγράμματα ασφάλειας κτιρίων και επιχειρήσεων, προφυλάσσουν την επιχείρησή σας από τον κίνδυνο διαρροής ή θραύσης σωληνώσεων, πρόσκρουση οχήματος, θραύση των κρυστάλλων των βιτρινών, αστική ευθύνη μετάδοσης πυρκαγιάς σε τρίτους, απώλεια εισοδήματος, ακόμη και ζημιές από σεισμό.
 www.europaikipisti.gr

Συμπληρωματικό εισόδημα για τους γονείς και τις σπουδές

Δύο προγράμματα για σύνταξη και τις σπουδές των παιδιών προτείνει η Ευρωπαϊκή Πίστη στις οικογένειες.
Πρόκειται για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Easy Life που δίνει 500 ευρώ τον μήνα στους 60άρηδες και το «Παιδεία» που εξασφαλίζει τις σπουδές των παιδιών.
Με την καταβολή περίπου 200 ευρώ τον μήνα ένας 35χρονος σήμερα μπορεί να παίρνει στην ηλικία των 60 ετών 500 ευρώ
Με την καταβολή περίπου 200 ευρώ τον μήνα ένας 35χρονος σήμερα μπορεί να παίρνει στην ηλικία των 60 ετών 500 ευρώ
Ειδικότερα, το ιδιωτικό σύστημα συνταξιοδότησης Easy Life απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν είτε μια συμπληρωματική σύνταξη είτε μια αυτοτελή σύνταξη στην ηλικία των 60 ετών. Με την καταβολή περίπου 200 ευρώ τον μήνα ένας 35χρονος σήμερα μπορεί να παίρνει στην ηλικία των 60 ετών 500 ευρώ. Μάλισταν οι εισφορές που θα πληρώνει θα είναι κατά περίπου 35% χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες που δίνει στο ΙΚΑ.
Οι παροχές
Το Easy Life εξασφαλίζει:
  • Σύνταξη στα 60, υψηλότερη κατά 39% από την κατώτατη εγγυημένη σύνταξη που δίνει το κράτος, με δυνατότητα αναπροσαρμογής απεριορίστως.
  • Χωρίς κόστος, με τη μέθοδο προγραμματισμένης αποταμίευσης και χωρίς τον κίνδυνο να χάσετε τις εισφορές σας σε περίπτωση μη συμπλήρωσης των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, όπως συμβαίνει στη Δημόσια ασφάλιση.
  • Μικρές ετήσιες εισφορές που δεν αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο, μέχρι και 34,7% μικρότερες από αυτές που καταβάλλονται π.χ. στο ΙΚΑ για ίσο ποσό σύνταξης και ίση διάρκεια ασφάλισης. (Για παράδειγμα ένας άνδρας 25 ετών που στα 65 θα πάρει σύνταξη € 960, δίνει ετήσια εισφορά ΙΚΑ € 2.800, ενώ η αντίστοιχη ετήσια εισφορά στην Ευρωπαϊκή Πίστη είναι € 1.827).
  • Δωρεάν, χωρίς συνδρομή για πάντα, τη μοναδική πιστωτική κάρτα - ασφάλιση Ευρωπαϊκή Πίστη Lifecard Visa, με προνόμια που δεν έχει καμία άλλη κάρτα.
  • Πρόσθετα προνόμια δανεισμού, κατάθεσης εισφορών μέχρι και σε 12 άτοκες δόσεις, πρόσθετης απόδοσης μέχρι και 90% της ετήσιας εισφοράς και φορολογική απαλλαγή.

ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013- 83% μείωση του εφάπαξ σε 23 ταμεία πρόνοιας

Μειώνεται έως 83% το εφάπαξ σε 23 ταμεία πρόνοιας που καταβάλλουν υψηλότερες παροχές σε σχέση με τις εισφορές που έχουν εισπράξει. Παράλληλα θα υπάρξει και νέα μελέτη για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του βοηθήματος, κάτι που εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε νέες περικοπές μετά το 2013.
Στην τελική ρύθμιση προβλέπεται πως οι μειώσεις στα ταμεία πρόνοιας αφορούν «ασφαλισμένους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία από 1ης Αυγούστου 2010 και μετά, στους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ». Δηλαδή, θα επηρεαστούν και περισσότερα από 60.000 άτομα (κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι) που έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους και ακόμα δεν έχουν πάρει το βοήθημα.
Συγκεκριμένα η μείωση του εφάπαξ ξεκινά από 1,94% στον τομέα πρόνοιας αστυνομικών του ΤΕΑΠΑΣΑ και φτάνει το 83% στον τομέα πρόνοιας εργοληπτών δημοσίων έργων του ΕΤΑΑ. Στους μεγάλους χαμένους είναι, μεταξύ άλλων, οι υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι υπάλληλοι φαρμακευτικών εργασιών, με τις μειώσεις να κυμαίνονται από 41,52% έως και 63,91%
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες μειώσεις για τους ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και τον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (του ΤΑΥΤΕΚΩ) θα εφαρμοστούν παράλληλα με την περικοπή που είχε γίνει τον Νοέμβριο. Δηλαδή, οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι θα δουν μέσα σε έναν χρόνο το εφάπαξ να μειώνεται δύο φορές.

Συνταξιοδότηση εργαζομένων σε ηλικία 67 χρόνων

Κατά μία διετία αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από το 2013, με αποτέλεσμα η «έξοδος» να γίνεται πλέον σε ηλικία 67 ετών. Οσοι επιθυμούν να ανοίξουν την πόρτα εξόδου με 40 έτη ασφάλισης, θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να συμπληρώσουν το 62ο έτος της ηλικίας τους. Οι νέες διατάξεις θα αγγίξουν όσους θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2013.
Οσοι προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, δεν επηρεάζονται από τις ανατροπές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι «κλειδώνουν» το δικαίωμα και μπορούν να αποχωρήσουν με βάση το ισχύον καθεστώς.
Για παράδειγμα, δημόσιος υπάλληλος που ασφαλίστηκε πριν από το 1983 και έχει 35ετία, διατηρεί το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθεί ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
Νόμοι
Στο πακέτο μέτρων προβλέπεται ακόμα η άμεση υλοποίηση των αλλαγών στα όρια ηλικίας, που προβλέπονται σε δύο νόμους του 2010.
Eτσι οι ανατροπές στα όρια ηλικίας θα τεθούν σε ισχύ το 2013 και όχι το 2015, όπως προέβλεπε η αρχική ρύθμιση.
Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι θέλουν να ανοίξουν την πόρτα εξόδου με 40 έτη ασφάλισης, καθώς θα πρέπει να δουλέψουν έως και τρία χρόνια περισσότερο από ό,τι αρχικά υπολόγιζαν.
Φέτος η «έξοδος» γίνεται με 37 έτη σε ηλικία 59 ή 60 ετών (ανάλογα με το Ταμείο), ενώ από τη νέα χρονιά θα απαιτούνται 40 χρόνια δουλειάς και το 62ο έτος.
Σημειώνεται πως από το 2013 μπαίνει τέλος και στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση των γυναικών με ανήλικα παιδιά. Οσες ασφαλισμένες δεν προλάβουν να θεμελιώσουν μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς δικαίωμα, θα ακολουθήσουν τις γενικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
 www.ethnos.gr

Αυστηρότερα κριτήρια προβλέπονται για τη χορήγηση σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες και στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Αυστηρότερα κριτήρια προβλέπονται για τη χορήγηση σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες και στους ανασφάλιστους υπερήλικες. Παράλληλα αλλαγές υπάρχουν και στο καθεστώς που ισχύει για τους βουλευτές και τους άλλους αιρετούς, οι οποίοι θα παίρνουν μία σύνταξη.
Συγκεκριμένα στο τελικό πακέτο μέτρων προβλέπονται τα εξής:
1 Το συνολικό ποσό σύνταξης ή συντάξεων που λαμβάνουν οι άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες από το Δημόσιο, των οποίων το συνταξιοδοτικό δικαίωμα γεννήθηκε πριν από το ν 3865/2010 δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 720 ευρώ. Η καταβολή της σύνταξης αναστέλλεται αν όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση έχουν και άλλα εισοδήματα εκτός από τη σύνταξη που υπερβαίνει το ποσό αυτό. Το «τίμημα» για τις ασφαλισμένες είναι 49.3 εκατομμύρια ευρώ.
2 Τα κριτήρια για τη χορήγηση σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες γίνονται αυστηρότερα. Ειδικότερα η σύνταξη (360 ευρώ από τον ΟΓΑ) θα καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας και ύστερα από 20ετή μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές (ατομικό, οικογενειακό, τεκμαρτό κ.ά.) που να ξεπερνούν τα 4.320 ευρώ τον χρόνο.
3 Οι δικαιούχοι βουλευτικής σύνταξης ή χορηγίας αιρετού οργάνου των ΟΤΑ εφόσον λαμβάνουν και άλλη σύνταξη από το Δημόσιο επιλέγουν είτε την καταβολή της βουλευτικής σύνταξης είτε την καταβολή της άλλης σύνταξης.
 www.ethnos.gr

Μειώσεις 3 ταχυτήτων στις συντάξεις

Mεταξύ 5% και 15% θα κλιμακώνονται οι περικοπές των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, όπως προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Για τον υπολογισμό τους θα συνυπολογίζεται τόσο η κύρια όσο και η επικουρική σύνταξη. Οι μειώσεις ξεκινούν από το πρώτο ευρώ

Μείωση των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ και κατάργηση των δώρων σε όλα τα Ταμεία προβλέπει το τελικό πακέτο μέτρων για το ασφαλιστικό, το οποίο κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Η νέα εισφορά στις συντάξεις τελικά θα κυμαίνεται από 5% έως 15% (και όχι μέχρι 25% όπως αρχικά είχε υπολογιστεί), ενώ πρόσθετες ρυθμίσεις προβλέπονται για ειδικές ομάδες ασφαλισμένων (π.χ. άγαμες θυγατέρες, ανασφάλιστοι υπερήλικες).
Στο «μέτωπο» των συντάξεων προβλέπονται τα εξής:
  • Για ποσά από 1.000,01 έως 1.500 μείωση του συνόλου του ποσού κατά 5%. Το τελικό ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ. Για παράδειγμα συνταξιούχος που παίρνει 1.020 ευρώ θα έπρεπε να χάσει 51 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο η περικοπή θα είναι 20 ευρώ για να μην πέσει κάτω από το όριο των 1.000 ευρώ.
  • Για ποσά από 1.500,01 έως 2.000 ευρώ μείωση του συνόλου του ποσού κατά 10%. Το τελικό ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ.
  • Για ποσά πάνω από 2.000,01 ευρώ μείωση του συνόλου του ποσού κατά 15%. Το τελικό ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.800,01 ευρώ.

Πόσο θα κοπούν οι συντάξεις και πόσο θα μειωθεί το εφάπαξ

Λίγα 24ωρα προ της κατάθεσης στη Βουλή της νέας δέσμης μέτρων, οι διαρροές του πολυνομοσχεδίου επιβεβαιώνουν την κλιμακωτή μείωση των συντάξεων από 5% έως και 25%.

Συγκεκριμένα στα νέα μέτρα αναμένονται:

- Μείωση 5% (άθροισμα κύριας και επικουρικής σε μικτό ποσό) για τις συντάξεις 1.000 - 1.500 ευρώ, ώστε το εναπομένον ποσό να μην είναι λιγότερο από τα 1.000 ευρώ.
- Μείωση 10% για τις συντάξεις 1.500 - 2.000 ευρώ, ώστε το εναπομένον ποσό να μην είναι λιγότερο από τα 1.425 ευρώ.
- Μείωση 15% για τις συντάξεις άνω των 2.000 - 3.000 ευρώ, ώστε το εναπομένον ποσό να μην είναι λιγότερο από τα 1.800 ευρώ.
- Μείωση 20% για τις συντάξεις 3.001 έως 4.000 ευρώ. 
- Μείωση 25% για όλες τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 4.000 ευρώ.
- Μείωση εφάπαξ από 2,21% (Τομέας Πρόνοιας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ΤΑΠΙΤ 2,21%) έως και 83% (Επικούρηση Εργοληπτών Δημοσίων Εργων).
- Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο 67ο έτος από το 65ο που είναι σήμερα. (Θα συμπαρασύρει όλους όσοι δεν θα έχουν καταφέρει να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως το τέλος του 2012, οι οποίοι βάσει της έως τώρα ασφαλιστικής νομοθεσίας μπορούσαν να θεμελιώσουν δικαίωμα έως το τέλος του 2014. Με απλά λόγια, καλούνται να παραμείνουν στην εργασία τους δύο χρόνια ακόμη).
- Κατάργηση (ό,τι είχε απομείνει) από τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
- Κατάργηση χορήγησης ΕΚΑΣ σε όλους όσοι δεν είναι άνω των 65 ετών. 
- Επιβολή πλαφόν 720 ευρώ στις συντάξεις ανύπαντρων θυγατέρων με χορήγηση μόνον εάν δεν διαθέτουν άλλα εισοδήματα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ