ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Τα κριτήρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ


Mόνο σε όσους συνταξιούχους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος καταβάλλεται το επίδομα. Αμετάβλητα παραμένουν τα εισοδηματικά κριτήρια

Οικονομική ενίσχυση από 30 έως και 230 ευρώ τον μήνα παίρνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δικαιούνται το ΕΚΑΣ. Τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος τη φετινή χρονιά καθορίζονται σε απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στην απόφαση  προβλέπεται πως τα εισοδηματικά κριτήρια παραμένουν αμετάβλητα και αυτήν τη χρονιά. Ωστόσο με βάση τη νομοθεσία από την 1η Ιανουαρίου το επίδομα καταβάλλεται μόνο σε όσους συνταξιούχους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος (εκτός αν έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%).
Συγκεκριμένα τα κριτήρια διαμορφώνονται ως εξής:
Το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα από συντάξεις, μισθούς και λοιπά επιδόματα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 8.472, 09 ευρώ. Ανάλογα με το ποσό του εισοδήματος, το επίδομα κυμαίνεται από 57,5 έως 230 ευρώ τον μήνα.
Σημειώνεται πως στο κριτήριο αυτό συνυπολογίζονται: το επίδομα απόλυτης αναπηρίας, το εξωιδρυματικό επίδομα, το καθαρό ποσό από μισθούς και συντάξεις αλλοδαπής προέλευσης, τα ποσά στρατιωτικής σύνταξης που χορηγούνται σε αναπήρους ειρηνικής περιόδου. Αντιθέτως, δεν συνυπολογίζονται τα ποσά που αντιστοιχούν στα προνοιακά βοηθήματα του υπουργείου Υγείας, στην ισόβια σύνταξη που χορηγείται σε πολύτεκνες μητέρες και στη σύνταξη που χορηγείται σε θύματα πολεμικής περιόδου.

Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και κάθε απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 9.884,11 ευρώ.
Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 15.380,9 ευρώ.
Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης πρέπει να μην υπερβαίνει τα 850 ευρώ.
Ειδικά εισοδηματικά κριτήρια ισχύουν για την καταβολή ενός μικρότερου ποσού ΕΚΑΣ, που διαμορφώνεται στα 30 ευρώ τον μήνα. Ειδικότερα:
Το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα από συντάξεις, μισθούς και λοιπά επιδόματα πρέπει να κυμαίνεται από 8.472, 10 έως 9.200 ευρώ.
Το ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και κάθε απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 9.884,11 ευρώ.
Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 13.500 ευρώ.
Το ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που έχει καταβληθεί πρέπει να μην υπερβαίνει τα 850€.
Στην υπουργική απόφαση προβλέπεται πως το επίδομα χορηγείται στους συνταξιούχους γήρατος, αναπηρίας και θανάτου με τη συμπλήρωση του 65ου έτους. Από την ηλικιακή αυτή προϋπόθεση εξαιρούνται:
Τα παιδιά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του ασφαλισμένου ή συνταξιούχου γονέα.
Οι συνταξιούχοι που πιστοποιούνται με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω από τις επιτροπές ΚΕΠΑ.
Σημειώνεται πως σε όσες περιπτώσεις οι συνταξιούχοι έχουν υπερβεί τα συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια θα χάσουν το ΕΚΑΣ. Η συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων θα εξετάζεται από τη στιγμή που η υπουργική απόφαση θα δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα.
ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΠΟΣΟ ΕΚΑΣ
Μέχρι 7.715,65 ευρώ
230 ευρώ
Από 7.715,66 μέχρι 8.018,26 ευρώ
172,50 ευρώ
Από 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ
115 ευρώ
Από 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ
57,50 ευρώ
Από 8.427,10 έως 9.200 ευρώ
30 ευρώ
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ