ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ανοίγει πόρτα εξόδου για εργαζομένους με διαδοχική ασφάλιση

Κερδισμένοι από τις αλλαγές θα είναι κυρίως οι ασφαλισμένοι που ξεκίνησαν να εργάζονται με ΙΚΑ και στη συνέχεια πέρασαν στον ΟΑΕΕ
«Κλειδώνουν» μέσα στον Ιούλιο οι αλλαγές στη διαδοχική ασφάλιση, δίνοντας έτσι λύση στο αδιέξοδο χιλιάδων υποψήφιων συνταξιούχων που παραμένουν «εγκλωβισμένοι». Κερδισμένοι από τις αλλαγές θα είναι κυρίως οι ασφαλισμένοι που ξεκίνησαν να εργάζονται με ΙΚΑ και στη συνέχεια... μετακόμισαν στον ΟΑΕΕ χωρίς να μπορούν σε αυτήν τη φάση να πάρουν σύνταξη.
Η επιτροπή ειδικών που έχει συσταθεί για το θέμα πρόκειται να παραδώσει πόρισμα στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση μέσα στον επόμενο μήνα και στη συνέχεια θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Βασικό σημείο της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα είναι ο καθορισμός του Ταμείου που θα εξετάζει την αίτηση συνταξιοδότησης.
Οι προωθούμενες ρυθμίσεις αφορούν κυρίως «παλαιούς» ασφαλισμένους που μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1993 (καθώς για τους νέους ασφαλισμένους υπάρχει ενιαίο καθεστώς). Στόχος της πρωτοβουλίας του υπουργείου Εργασίας είναι να αρθούν οι στρεβλώσεις που έχουν προκύψει και να διορθωθούν αδικίες από κακή ερμηνεία της υπάρχουσας νομοθεσίας.Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση ασφαλισμένου στο ΙΚΑ που στη συνέχεια... μετακόμισε στον ΟΑΕΕ με 25ετία.
Ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος δεν δικαιούται σύνταξη από τον ΟΑΕΕ πριν να συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του. Ωστόσο αν «γυρίσει» ο φάκελός του στο ΙΚΑ θα έχει τη δυνατότητα να πάρει μειωμένη σύνταξη στο 60ό έτος (αν τα συμπλήρωσε μέχρι το τέλος του 2012) ή στο 62ο. Τις αλλαγές στη διαδοχική ασφάλιση αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περίπου 150.000 ασφαλισμένοι που έχουν διαδοχική ασφάλιση. Μία σειρά εγκυκλίων- που είτε εφαρμόστηκαν, είτε αποσύρθηκαν- προκάλεσε αντιδράσεις και τώρα οριστική λύση θα δώσει το υπουργείο
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορά το ΙΚΑ, όπου εγκύκλιος περιόρισε σημαντικά τα περιθώρια «εξόδου» στη σύνταξη όσων είχαν ένσημα και στον ΟΑΕΕ (θέμα που, όπως αναφέρθηκε, καλείται να εξετάσει η επιτροπή). Λίγους μήνες νωρίτερα είχε «παγώσει» εγκύκλιος του ΟΑΕΕ, που έδινε διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις εξόδου όσων έχουν διαδοχική ασφάλιση.
Με τις νέες ρυθμίσεις θα αντιμετωπιστούν οριστικά όλα τα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με τον φορέα που έχει την ευθύνη για την έκδοση της οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης. Παράλληλα το υπουργείο Εργασίας προωθεί μέτρα και για την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων σε όσες περιπτώσεις υπάρχει διαδοχική ασφάλιση.
Σήμερα όσοι καλύπτονται από τουλάχιστον δύο Ταμεία χρειάζεται να κάνουν υπομονή μέχρι και δύο χρόνια για την έκδοση της οριστικής απόφασης. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, το υπουργείο θα θέσει σε ισχύ το «ασφαλιστικό βιογραφικό», όπου θα καταγράφεται αναλυτικά η εργασιακή πορεία του υποψήφιου συνταξιούχου (και επομένως οι αποφάσεις θα εκδίδονται με διαδικασίες-εξπρές).
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ