ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

150.000 εργαζόμενοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν από τα 62 έτη

Ευνοϊκότερες διατάξεις ισχύουν για ασφαλισμένους που πρόλαβαν να «κλειδώσουν» το δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012
Σύνταξη πριν συμπληρώσουν το 62ο έτος της ηλικίας τους έχουν τη δυνατότητα να πάρουν 150.000 ασφαλισμένοι, που έχουν προλάβει να θεμελιώσουν ασφαλιστικό δικαίωμα.
Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι είναι «τυχεροί» καθώς πρόλαβαν να συμπληρώσουν τόσο τα έτη ασφάλισης όσο και το κατά περίπτωση όριο ηλικίας και μπορούν ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσουν.
Την ίδια στιγμή σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται 100.000 ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει μόνο τα έτη ασφάλισης, αλλά «κυνηγάνε» το όριο ηλικίας.
Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι περιμένουν τις τελικές ρυθμίσεις για να δουν πώς θα μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, όσοι ασφαλισμένοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2013, δικαιούνται πλήρη σύνταξη στα 67 και μειωμένη στα 62. Ωστόσο ευνοϊκότερες διατάξεις ισχύουν για ασφαλισμένους που πρόλαβαν να «κλειδώσουν» το δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν ζητήσει να μπει τέλος στη συνταξιοδότηση πριν από το 62ο έτος και να αυξηθούν τα έτη ασφάλισης για όσους αποχωρούν με 15ετία. Με βάση την πρόταση της ελληνικής πλευράς:

• Τα έτη ασφάλισης θα πάνε από 15 σε 20 για όσους έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1975. Οσοι έχουν από 15 έως 20 έτη θα παίρνουν αναλογική σύνταξη, ενώ τα κατώτερα όρια (βασική και αναλογική σύνταξη) θα είναι εγγυημένα για όσους έχουν 20ετία.
• Οσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 με βάση την πρόταση της ελληνικής πλευράς θα διατηρήσουν το ισχύον καθεστώς. Το 2019 τα όρια -για όσους βγαίνουν πριν από τα 62- θα αυξηθούν κατά δύο χρόνια και το 2020 κατά τέσσερα έτη. Από το 2021 θα κλείσουν όλα τα παράθυρα εξόδου πριν από τα 62.
Σε περίπτωση που περάσουν οι προτάσεις της κυβέρνησης, δεν κινδυνεύουν οι ασφαλισμένοι προ του 1983 σε Δημόσιο και ειδικά ταμεία. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι θα προλάβουν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα 35 έτη μέχρι το τέλος του 2018 και να αποχωρήσουν ανεξαρτήτως ορίου.
Ακόμα ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ισχύουν στο Δημόσιο για έγγαμες γυναίκες και μητέρες ανηλίκων, που ασφαλίστηκαν πριν από το 1983. Συγκεκριμένα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση 24 ετών και 6 μηνών χρόνου ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας (η συντριπτική πλειοψηφία έχει ήδη αποχωρήσει).
http://www.ethnos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ